B.F. Musters

Radioloog

Boudewijn Musters
Radioloog

In Tergooi sinds: 2020
BIG-Number: 59916967901

‘Stabiele, prettige en professionele werkomgeving’

‘Ik ben opgegroeid in de regio Gooi en Vechtstreek. Maar dat verklaart mijn keuze voor Tergooi MC slechts voor een deel, ook de mentaliteit in dit ziekenhuis spreekt me aan. Tergooi MC biedt een stabiele, prettige en professionele werkomgeving.

Tergooi MC is ook een modern ziekenhuis. Zo is kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) een belangrijke ontwikkeling in ons vakgebied. Met deze zelflerende digitale apparatuur kunnen we longtumoren sneller ontdekken, waardoor de kans op genezing groter wordt. Tergooi MC werkt al met deze technieken. De radiologen pionieren nu met het systeem Veye Chest. Sinds we hiermee werken, heeft het systeem al meer dan 10.000 CT-scans van longen beoordeeld. Het systeem gaat hierdoor verdachte plekjes steeds beter herkennen.

Ik kan mijn vakgebied hier breed uitoefenen, maar ook de diepte in met mijn aandachtsgebieden. Bijvoorbeeld met non-vasculaire interventies. Hierbij gebruiken we beeldgestuurde technieken om afvloedproblemen van lichaamsvloeistoffen op te lossen. Bijvoorbeeld bij vocht in de buik en stuwing van galwegen of nieren. Als mensen moeite hebben met slikken, kunnen we deze technieken ook inzetten.

Daarbij werk ik samen met artsen van bijna alle andere specialismen. Radiologie is een essentieel onderdeel in de diagnostiek. Met mijn werk help ik direct en indirect patiënten. Allemaal zaken waar ik energie van krijg.’

Aandachtsgebieden

  • Non-vasculaire interventies
  • Radiologisch onderzoek van botten, banden, spieren en gewrichten
  • Mammaradiologie (radiologisch in beeld brengen van borsten)

Bijzonderheden

  • Boudewijn Musters werkte voor overstap naar Tergooi MC bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en VUmc in Amsterdam.