Groen licht

voor bouw parkeergarage

13 oktober 2020

Aanzicht vanuit de entree aan de Soestdijkerstraatweg.

Groen licht voor bouw parkeergarage

De vergunning voor de bouw van de parkeergarage is verleend. Naar verwachting gaan we dit project eind 2020 – begin 2021 aanbesteden, starten we in het derde kwartaal van 2021 met bouwen en is de oplevering gelijk met het nieuwe ziekenhuisgebouw in 2023.

Bos als inspiratiebron

Net als het ziekenhuis is ook het ontwerp van de parkeergarage duidelijk geïnspireerd op het bos en daarmee landschappelijk goed ingepast in de groene omgeving. De gevel bestaat uit houten latten met smalle openingen ertussen waar licht doorheen kan schijnen. Op verschillende plekken komen smalle, hoge ramen. De spiralen waarin de auto’s naar boven en beneden rijden (de zogenoemde ‘wokkels’), worden bekleed met klimop en vallen daarmee weg in het bos.

1.000 parkeerplaatsen

Verdeeld over zes lagen (inclusief begane grond) krijgt de parkeergarage capaciteit voor 1.000 plaatsen. Bij de huisartsenpost, de spoedeisende hulp en het servicegebouw, die aan de andere kant van het ziekenhuisgebouw liggen, komen aanvullende parkeerplaatsen. Bij de nieuwe hoofdingang wordt een zogenaamde Kiss & Ride gerealiseerd. Ook zijn in de parkeergarage parkeerplaatsen voor mindervaliden en laadpalen voor elektrische auto’s voorzien.

Aanzicht vanuit de hoofdingang van het nieuwe ziekenhuis met rechts een van de spiraalvormige stijg- en daalpunten.

 

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief