Dit is de vrouw

van het lieve breiwerk

26 november 2020

Dit is de vrouw achter het lieve breiwerk aan ons hek

’Mam, ze zijn naar je op zoek’. Haar oudste dochter Saskia tipte Carla de Groot (73) uit Nederhorst den Berg dat ziekenhuis Tergooi heel graag de maakster van het breiwerk aan het hek bij de ingang wilde bedanken. Voor haar gebreide en gehaakte support aan de medewerkers die keihard hun best doen in de strijd tegen corona.

 

De zoektocht via de Facebookpagina van Tergooi eindigt dinsdagmiddag in een ontmoeting tussen topvrouw Janneke Brink van Tergooi en Carla de Groot. Bij het hek waar haar kleed hangt krijgt ze een bloemetje en lovende woorden. “Die waardering voor onze zorgmedewerkers is zo belangrijk”, laat Brink weten aan de maakster van het kleed. “Even dat steuntje in de rug in zware tijden. Dit zijn die mooie persoonlijke gebaren waar we heel blij mee zijn.” En dat is precies wat Carla de Groot met haar actie voor ogen had. “Een hart onder de riem voor het personeel”, noemt zij haar breiwerk.

Breiwerk kleed

“Ik was begin dit jaar met mijn man met de caravan op vakantie in de Algarve in Portugal toen we door de uitbraak van corona halsoverkop terug moesten naar Nederland. In drie dagen zijn we teruggekeerd en achter ons gingen steeds een paar uur later de grenzen op slot.” Eenmaal thuis besluit Carla de Groot, die nooit stil kan zitten en altijd creatief bezig is, om lapjes te haken en breien. En er vervolgens een kleed van te maken. Met de teksten ’hou vol’, ’samen sterk’ en ’corona’.

Beveiligingscamera

“Ik wilde het eigenlijk bij ons in het dorp ophangen tussen de bomen, maar dacht dat het niet zou mogen. En toen kwam ik op het idee van het ziekenhuis. Op een avond laat heb ik het aan het hek geknoopt en even vriendelijk naar de beveiligingscamera gezwaaid. Ik heb nog zo’n tweede spandoek gemaakt en dat hangt inmiddels wel in het dorp, in de tuin van de dominee”, lacht Carla de Groot. Ze heeft al jaren hart hart voor de zorg. Als Kika-ambassadeur verkocht ze jarenlang de Kikaberen aan huis in Nederhorst den Berg. “Ik breide ook truitjes voor die beren. Van die restjes wol heb ik nu de kleden gemaakt.”

Tergooi-directeur Janneke Brink wil weten of zij of haar omgeving door corona getroffen is. “Gelukkig niet. Ik ben slechthorend maar verder kerngezond. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst hier in het ziekenhuis ben geweest.”


Dit artikel verscheen op 24 november 2020 in de Gooi en Eemlander en is geschreven door Susanne van Velzen en is met toestemming gepubliceerd op de website van Tergooi. Foto’s: © Studio Kastermans/Ben den Ouden

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief