Nieuwe parkeergarage: ruim voldoende plekken voor Tergooi

30 november 2020

Nieuwe parkeergarage: ruim voldoende plekken voor Tergooi

Naar aanleiding van recente berichten in de media waarin wordt gesuggereerd dat de nieuwe parkeergarage te klein is of dat er voor deze nieuwe parkeergarage rekenfouten zijn gemaakt, meent Tergooi hierop te moeten reageren. De interpretatie van zaken zoals gepubliceerd is namelijk pertinent onjuist voor wat betreft de nieuwe parkeergarage die Tergooi gaat bouwen.

 

De nieuwe parkeergarage van Tergooi heeft 1.025 parkeerplekken en dat is ruim voldoende voor patiënten, bezoekers en medewerkers van Tergooi. Tergooi heeft in goed overleg met de gemeente Hilversum deze parkeergarage ontworpen. Vervolgens is via de geldende procedures de omgevingsvergunning voor de bouw van deze parkeergarage door de gemeente Hilversum verleend en onherroepelijk bevonden.

De vergissing of fout waar men het over heeft gaat over de parkeerbehoefte van revalidatiecentrum Merem. In het oorspronkelijke masterplan en latere bestemmingsplan van gebied Monnikenberg is de toekomstige (maximale) parkeerbehoefte van Merem onjuist meegenomen. In gesprekken met de gemeente is afgesproken dat elke partij het parkeren op eigen terrein oplost. Hiermee willen we nadrukkelijk stellen dat Tergooi met de bouw van de parkeergarage de parkeerbehoefte voor Tergooi kan opvangen.

Meer nieuws over de de nieuwbouw

 

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief