Goedaardige urologische aandoeningen en behandelingen
Bij de polikliniek Urologie kunnen we u voor verschillende urologische aandoeningen behandelen.
Nierstenen
Zijn bij u stenen in de nieren of urineleiders gevonden? Dan kan het nodig zijn die via vergruizing of met een operatie weg te halen. Soms wordt voor of na de behandeling een stent in de urineleider achtergelaten: de JJ-stent.
Lees meer over:
Goedaardige prostaatvergroting
Een goedaardige prostaatvergroting kan soms zorgen voor plasklachten. Meestal is dit goed te verhelpen met medicijnen. Is dat bij u niet zo? Dan is soms ook een operatie mogelijk. Meestal halen we dan via de plasbuis een deel van de prostaat weg met een laserbehandeling. Die behandeling noemen we een Laser TURP.
Lees meer over:
Incontinentie
Mannen en vrouwen kunnen last krijgen van ongewild urineverlies. Ongewild urine verliezen, noemen we incontinentie. Incontinentie kennen we in verschillende vormen. Het kan zijn dat u opeens heel nodig moet plassen en niet op tijd bij de wc bent. Of dat u urine verliest bij bukken, tillen of hoesten. Ook een combinatie van beide vormen komt voor. De uroloog kan met verschillende onderzoeken uitzoeken wat zorgt voor het urineverlies. En welke behandeling daarvoor mogelijk is.
Lees meer over:
Sterilisatiewens
Weet u zeker dat u geen kinderen meer wilt krijgen? Dan kunt u kiezen voor een sterilisatie. Bij een sterilisatie onderbreken we de zaadleiders. De zaadcellen kunnen daardoor niet meer in het zaadvocht terecht komen. De medische term voor een sterilisatie bij mannen is vasectomie. We doen de ingreep meestal op de polikliniek onder plaatselijke verdoving.
Lees meer over Sterilisatie van de man (vasectomie).
Vernauwing van de voorhuid
Als de voorhuid te nauw is, kunnen we kiezen voor een besnijdenis. Hierbij halen we het vernauwde deel van de voorhuid met een operatie weg. Dat kan op de polikliniek onder plaatselijke verdoving of in dagbehandeling op de operatiekamer. Bij kinderen kiezen we er soms voor de voorhuid te verruimen. De mogelijkheden bespreken we vooraf op de polikliniek.
Lees meer over:
Erectiestoornis
Als u moeite heeft om een erectie te krijgen of houden, kan sprake zijn van een erectiestoornis. De uroloog kijkt met u wat zorgt voor de problemen en welke behandelingen mogelijk zijn. De uroloog werkt hierin samen met een gespecialiseerd verpleegkundige seksuologie.
Lees meer over Erectiestoornis.