P.K.B. Geersing

Anesthesioloog

Pieter Geersing
Anesthesioloog

In Tergooi sinds: 2011
BIG-Number: 69063404801

‘Anesthesiologie op hoog niveau houden’

‘Toen ik co-schappen liep is het vak anesthesiologie me sterk gaan boeien. Ten eerste omdat je als anesthesioloog te maken hebt met veel verschillende specialismen, dus met een grote verscheidenheid aan patiënten, aandoeningen en artsen. Ten tweede vind ik anesthesiologie een mooi vak omdat op mijn actie vaak meteen een reactie volgt. Je dient bijvoorbeeld een slaapmedicijn toe en de patiënt raakt vrijwel direct onder narcose.

Als anesthesioloog bewaak ik tijdens de operatie de functies van belangrijke organen als hersenen, hart en longen. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van de patiënt, niet alleen tijdens, maar ook vlak voor en vlak na de operatie. Dit laatste zal de komende jaren steeds meer tot het takenpakket van de anesthesioloog gaan horen. Een interessante ontwikkeling.

Een van mijn aandachtsgebieden is luchtwegmanagement. Hiermee wordt alles bedoeld wat te maken heeft met het toegankelijk maken en houden van de lucht- en zuurstoftoevoer naar de longen. Vaak gebruiken we apparatuur om de luchtweg toegankelijk te houden. Het is tenslotte van levensbelang dat er voldoende zuurstof in de longen kan komen.

In Tergooi MC wil ik met mijn collega’s het vak anesthesiologie op het huidige hoge niveau houden en in de toekomst verder ontwikkelen en uitbreiden.’

Aandachtsgebieden

  • Plaatselijke verdovingstechnieken
  • Luchtwegmanagement
  • Onderwijs

Bijzonderheden

  • Pieter Geersing is betrokken geweest bij cardiochirurgische ingrepen in het VUmc.
  • Hij heeft diverse onderwijsactiviteiten voor arts-assistenten en co-assistenten ontplooid tijdens zijn opleiding tot anesthesioloog.