W.W.A. van Maarschalkerweerd

Klinisch geriater

Willy van Maarschalkerweerd
Klinisch geriater

In Tergooi sinds: 1996
BIG-Number: 59022620001

‘Kennis en ervaring inzetten voor alle kwetsbare ouderen in Tergooi MC’

‘Oude mensen zijn erg boeiend vanwege hun levensverhaal. Ze hebben veel meegemaakt en veel levenswijsheid opgedaan. Dat interesseert mij. Ik probeer altijd zo onbevangen mogelijk in gesprek te gaan met mijn patiënten. Mijn vak is vooral een praatvak. Elke dag ben ik in gesprek met ouderen en/of hun gezinsleden, om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Wat is mogelijk, welke kant kunnen we opgaan? Welke levenskwaliteit is acceptabel? Waar zien we samen nog kansen? Welke punten kunnen verbeteren? Soms laten we bewust medische behandelingen achterwege, maar dat is niet mijn uitgangspunt.

Ik werk meer dan 20 jaar in Tergooi MC en zie dat ons vakgebied in deze periode sterk is ontwikkeld. Inmiddels kan iedere oudere patiënt in Tergooi MC bij ons terecht als daar een indicatie voor is. Wij zetten onze kennis en ervaring in voor alle kwetsbare ouderen. Dit doen we door met alle specialismen in het ziekenhuis actief samen te werken. Wij worden betrokken bij alle kwetsbare ouderen in Tergooi MC ongeacht bij welk specialisme deze patiënt onder behandeling is.

Ik was ruim 10 jaar medisch manager van de afdeling en heb aan deze ontwikkelingen kunnen meebouwen. Ik steek veel energie in de zorgketen voor ouderen. Samen met huisartsen en artsen van verpleeghuizen zorgen we voor goede zorg voor kwetsbare ouderen. Dit kan thuis zijn, in een zorginstelling of in het ziekenhuis. Deze goede samenwerking, maar vooral ook de intensieve contacten met mijn patiënten, geven mij veel energie om nog lang met dit mooie vak door te gaan. ‘

Bijzonderheden