P.W. van der Molen

Intensivist

Peter van der Molen
Intensivist

In Tergooi sinds: 2018
BIG-Number: 79053508601

‘Bijdragen aan topzorg in Tergooi MC’

‘Tergooi MC is voor mij geen onbekend ziekenhuis. Ik ken dit ziekenhuis nog vanuit mijn vooropleiding interne geneeskunde. Ik bewaar goede herinneringen aan deze periode. De sfeer in Tergooi MC vind ik prettig. Het is een middelgroot ziekenhuis waarin ik gemakkelijker contact kan leggen met collega’s en andere medewerkers dan in een academisch ziekenhuis of groot perifeer ziekenhuis. Die lage drempel om bijvoorbeeld even te overleggen met collega’s spreekt me aan.

In mijn puberteit deed ik veel aan wielrennen. Daardoor raakte ik geïnteresseerd in fysiologie: hoe werken de organen, bijvoorbeeld als je inspanning levert? En wat gebeurt er als er een storingen optreden? Zo verbreedde mijn interesse zich tot de pathofysiologie, ik wilde weten wat er in ons lichaam gebeurt als organen ziek zijn. En dat is in feite geneeskunde.

De intensivecarezorg is binnen die geneeskunde een mooie combinatie van inhoudelijke geneeskunde, behandelen, familiebegeleiding, opleiden en samenwerken met je collega’s. waarbij de Intensive Care in de afgelopen jaren van een relatief gesloten afdeling naar een veel meer open structuur gegroeid is binnen het ziekenhuis. Ik wil deze ontwikkeling graag ondersteunen, goede zorg lever je tenslotte samen. Ook door collega’s op te leiden hoop ik mijn steentje bij te dragen aan topzorg op de Intensive Care in Tergooi MC.

Daarnaast is het belangrijk om ook samen te werken zowel in het ziekenhuis als in de regio aan de verbetering van de kwaliteit van zorg. Daarom ben ik sinds 2020 Medisch Manager van de afdeling Kwaliteit en Verbetering van Tergooi.’

Aandachtsgebieden

  • Voeding
  • Kwaliteitsbeleid en innovatie binnen het vakgebied.


Bijzonderheden

  • Peter van der Molen volgde na zijn opleiding geneeskunde de opleiding interne geneeskunde en specialiseerde zich daarna tot intensivist. Deze opleiding rondde hij af in 2009.
  • Hij werkte zes jaar in het HagaZiekenhuis in Den Haag als intensivist opleider en deed dit ook twee jaar in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.
  • In het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad hield hij zich ook bezig met medisch management.