G. Innemee

Intensivist

Gerard Innemee
Intensivist

In Tergooi sinds: 2003
BIG-Number: 89042678001

‘Arts zijn ligt in mijn gesternte’

‘Op de Intensive Care is het hollen of stilstaan. Het ene moment ben ik bezig met een acute behandeling om het leven van een patiënt te redden. Het andere moment loop ik rustig om het bed en denk ik na over welke behandeling iemand nodig heeft. Ik behandel veel mensen met longontsteking of bloedvergiftiging. Ook vang ik patiënten op na grote operaties. Ik moet vaak snel handelen. Daarom moet ik in korte tijd op een rij kunnen zetten wat er moet gebeuren. De meest dringende zaken eerst. Stressbestendig zijn is dan ook een vereiste.

Communicatie speelt een geweldig grote rol. Ik wil een luisterend oor zijn en mijn patiënten goede uitleg geven. Maar ook met collega’s onderling is communiceren van groot belang. Samenwerken in een team is voor mij heel belangrijk. Ik ben een van velen. Juíst door samenwerking hoop ik dat we een goed ‘product’ leveren aan de patiënt. Kwaliteit moet de hoogste prioriteit hebben, kosten zijn daaraan ondergeschikt. Een ander vak heb ik nooit willen doen. Het had ook niet anders gekund. Ik ben arts in hart en nieren, het ligt als het ware in mijn gesternte.’

Aandachtsgebieden

  • Acute interne ziektebeelden zoals bloedvergiftiging, vergiftigingen en hormonale afwijkingen zoals ernstige complicaties bij diabetes.

Bijzonderheden

  • Gerard Innemee is ook medisch manager van de Regionale Ambulancedienst Gooi en Vechtstreek.
  • Hij behaalde in 2004 zijn ‘European Diploma in Intensive Care Medicine’.