E.R. van Slobbe-Bijlsma

Anesthesioloog-intensivist

Eline van Slobbe-Bijlsma
Anesthesioloog-intensivist

In Tergooi sinds: 2011 
BIG-Number: 29059139701

‘Ik wil een goede dokter zijn voor patiënt en familie’

‘Ik kom uit een echte doktersfamilie. Het duurde echter jaren voor ik ingeloot werd voor de studie geneeskunde; in de tussentijd heb ik bedrijfskunde gestudeerd. Na mijn opleiding tot anesthesioloog ben ik doorgegaan met de opleiding tot intensivist. In beide specialismen staan snel handelen, de patiënt snel stabiliseren en het bewaken van vitale lichaamsfuncties voorop. Ik kan heel rustig blijven in kritieke situaties en vind het een uitdaging om de patiënt snel stabiel te krijgen. Juist het onverwachte vind ik een boeiend onderdeel van mijn vak.

De ziektebeelden op een Intensive Care (IC) zijn zeer complex en divers. Dankzij de almaar betere techniek kunnen we als dokters steeds meer doen voor onze patiënten. Daarnaast zijn op een IC de contacten met patiënten en de familie heel belangrijk. Ik wil voor hen een goede dokter zijn, met aandacht voor de emoties van alle betrokkenen. Pijn is op een IC nog wel eens onderbelicht. Als anesthesioloog ben ik er nog meer op gericht om pijn bij patiënten te voorkomen of te verminderen. Onze vakgroep is ambitieus en wil de IC verder uitbreiden; ik werk hier graag aan mee. In de toekomst zou ik het vak van dokter met managementtaken willen combineren.’

Aandachtsgebieden

  • Obesitas
  • Veiligheid op de Intensive Care
  • Pijn bij patiënten op Intensive Care

Bijzonderheden

  • Eline van Slobbe-Bijlsma is anesthesioloog-intensivist.
  • Zij studeerde drie jaar bedrijfskunde voor zij werd ingeloot voor de studie geneeskunde.
  • Ook was zij enkele jaren vaste columnist in het blad Medisch Contact en was zij lid van de raad van advies van dit blad.
  • Bovendien heeft zij als arts gewerkt in Brazilië en Australië.