H.T. Henneveld

Kinderarts

Hetty Henneveld
Kinderarts

In Tergooi sinds: 2004
BIG-Number: 19037767201

‘Een kind komt nooit alleen’

‘Ik vind het belangrijk om het hele kind te zien, niet alleen het ziektebeeld. Een voorbeeld: een meisje met longontsteking. Dat meisje heeft haar eigen voorgeschiedenis en haar eigen manier om met lastige momenten om te gaan. We hebben de hulp van haar en haar ouders, of verzorgers, nodig om de opname voor haar zo weinig belastend mogelijk te maken. Voor mij is het de uitdaging om nét dat beetje meer te bieden. Om uit te gaan van het individuele kind. Het is onze ambitie om, samen met de locatie Hilversum, een goede kindergeneeskundige zorg neer te zetten. De zorg moet medisch kwalitatief uitstekend zijn, maar ook de inrichting van de afdelingen en de bejegening van kind en ouders zijn belangrijk. Voor het kind moet het ziekenhuis zoveel mogelijk een veilige en fijne omgeving zijn. Daarin spelen het hele team en de ouders een rol.

Waarom kinderarts? Kinderen zijn altijd oorspronkelijk, daarom is een dag als kinderarts altijd verrassend en nooit saai.’

Aandachtsgebieden

  • Acute kindergeneeskunde
  • Kindercardiologie

Bijzonderheden

  • Hetty Henneveldpubliceerde verschillende artikelen en hoofdstukken in boeken, voornamelijk over kindercardiologie, kinderintensive care en de acute kindergeneeskunde.
  • Zij is instructeur van de APLS, een landelijke cursus over spoedeisende hulp bij kinderen.