L. Verdonschot

MKA-chirurg

Luuk Verdonschot
MKA-chirurg

In Tergooi sinds: 2010
BIG-Number: 39054821001

‘Mooi en gezond gebit belangrijk’

‘Vroeger kwam het voor dat mensen gave tanden en kiezen lieten trekken. Ze kozen dan in een vroeg stadium voor een kunstgebit omdat dit minder kosten met zich meebracht. Die tijd is gelukkig voorbij. Tegenwoordig vinden mensen een mooi en gezond gebit erg belangrijk. Ook is er nu veel aandacht voor preventie. Ik ben kaakchirurg geworden, omdat ik nu problemen op kan lossen die ik als tandarts niet meer behandelen kon. Zo sta je als tandarts machteloos als een patiënt een klapperend gebit heeft doordat de bovenkaak na jaren zonder tanden geslonken is.
De kaakchirurg kan dit probleem oplossen door een bottransplantaat uit het bekken in de kaak te zetten. Een jaar na de operatie kunnen deze patiënten weer goed kauwen met een stevig vastzittend gebit.

Speciale interesse heb ik voor de chirurgische orthodontie. Mijn uitdaging is dan om in nauwe samenwerking met de orthodontist de stand van de onder- en bovenkaak ten opzichte van elkaar zo te corrigeren dat de patiënt niet alleen beter kan kauwen, maar ook een mooier gezicht krijgt. Binnen Tergooi MC werken we nauw samen in één maatschap Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie.

Aandachtsgebieden

  • Chirurgische orthodontie (onder andere via operatie in de goede stand zetten van onder- of bovenkaak)
  • Implantologie
  • Mondpathologie (bijvoorbeeld behandelen van bultjes, vlekjes en zweertjes in de mond)

Bijzonderheden

  • Luuk Verdonschot volgde opleiding tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), daarna opleidingen geneeskunde en kaakchirurgie aan het VUmc in Amsterdam.