M.P. Disseldorp

Revalidatiearts

Marlous Disseldorp
Revalidatiearts

In Tergooi sinds: 2012 
BIG-Number: 39065919901

‘Niet alleen de ziekte, maar ook de mens en zijn omgeving’

‘Binnen de revalidatiegeneeskunde is niet alleen de ziekte van belang, maar ook de mens en zijn omgeving. We werken volgens het bio-psycho-sociaal model: we hebben aandacht voor de lichamelijke klachten, maar ook hoe mensen met die klachten omgaan en hoe de omgeving hierop reageert.

Binnen de Trappenberg houd ik me grotendeels bezig met chronische pijnrevalidatie. Het gaat veelal om mensen die op meerdere gebieden vastgelopen zijn in hun leven, bijvoorbeeld in hun werk, vrije tijd of beweegmogelijkheden. De uitdaging is om mensen te leren omgaan met hun pijnklachten. We proberen de omslag te maken van de situatie waarin pijn het leven overheerst naar leven met pijn.

Binnen Tergooi MC onderzoek en behandel ik mensen die opgenomen zijn en bij wie een revalidatiegeneeskundige vraag bestaat. Bijvoorbeeld: welke therapie is nodig na de opname, welke kans op herstel heeft iemand na een amputatie? Veel vragen gaan over de periode na de ziekenhuisopname. Waar kan iemand het beste herstellen, en wat is daarvoor nodig?

Ook zie ik in Tergooi MC patiënten tijdens het spreekuur met de orthopedisch schoenmaker. Hier komen patiënten die vanwege hun diabetes of vaatlijden problemen met hun voeten hebben gekregen. Binnen het diabetische voetenteam hebben we regelmatig overleg met de chirurg, podotherapeut, gipskamer en wondverpleegkundige. Vaak bestaat een negatief beeld over orthopedische schoenen. We kijken naar een schoen die de voet optimaal beschermt en de mobiliteit zo goed mogelijk in stand houdt. Schoenen bewijzen zichzelf op deze manier.’

Aandachtsgebieden

  • Chronische pijn en vermoeidheid
  • (Diabetische) voetproblematiek
  • Consulentschap Tergooi MC

Bijzonderheden

  • Marlous Disseldorp werkt in revalidatiecentrum Merem Medische Revalidatie en van daaruit op consultbasis in Tergooi MC locatie Hilversum: dinsdagochtend consulten op aanvraag en donderdagochtend poli met de orthopedische schoenmaker, gevolgd door consulten.
  • Zij volgde haar opleiding tot revalidatiearts in revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht en rondde deze af in 2011.