Kinderlongpoli

Kinderlongpoli

Kinderen met longziekten vragen om een andere behandeling dan volwassenen. Medisch zijn er grote verschillen en ook de begeleiding van deze kinderen vraagt om een andere aanpak. Het gaat erom ze de juiste medicijnen te geven in combinatie met begeleiding die past bij het kind. Die kan voor elk kind anders zijn. Het team van de kinderlongpoli begeleidt kinderen zonodig intensief. Door ze te leren omgaan met hun angsten en door ze de juiste manier van ademhalen aan te leren, kunnen veel klachten verminderen. Door de aanwezigheid van een kinderlongarts in Tergooi MC kunnen ook kinderen met complexe longklachten zoals taaislijmziekte, aangeboren longafwijkingen en steeds terugkerende longontstekingen hier behandeld worden. Zij hoeven hiervoor niet naar een academisch ziekenhuis.

Wat is de kinderlongpoli?

Kinderen met longziekten worden op de kinderlongpoli begeleid door een team van deskundigen, bestaande uit de kinderlongarts, de kinderlongverpleegkundige, een psycholoog en een fysiotherapeut.

Voor wie is de kinderlongpoli?

De kinderlongpoli is er voor kinderen met longziekten zoals astma, longontsteking, benauwdheid en voor complexere longklachten en aangeboren longafwijkingen.

Hoe werkt de kinderlongpoli?

Voorafgaand aan uw bezoek aan de kinderlongpoli ontvangt u een vragenlijst. Wij vragen u deze voor het polibezoek aan ons terug te sturen. Op de kinderlongpoli worden kinderen en jongeren gezien door de kinderlongarts en een gespecialiseerd longverpleegkundige. Afhankelijk van de klachten volgt verdere begeleiding. Zo nodig samen met de fysiotherapeut. De kinderlongverpleegkundige geeft uitleg en advies en helpt bij het leren inhaleren. De fysiotherapeut doet verschillende oefeningen om de kinderen op een goede manier te leren ademhalen.

Contact en informatie

U kunt zich aanmelden via de polikliniek Kindergeneeskunde. U kunt bellen naar de polikliniek Kindergeneeskunde T 088 753 11 60.

Ons team

Informatie over aandoeningen, onderzoeken en behandelingen

Patiënteninformatie
van deze afdeling

Zilveren smiley