Start aanleg

Laan van Tergooi

14 februari 2018

Aanleg ‘Laan van Tergooi’ gestart

Op 8 februari gaven wethouder Eric van der Want en voorzitter van de cliëntenraad van Tergooi Jo Gorgels, het startschot voor de aanleg van de nieuwe rondweg op het ziekenhuisterrein in Hilversum. Dit deden zij door het opgraven van het naambord van de weg ‘Laan van Tergooi’.

 

‘De hele regio kan er trots op zijn dat hier het ziekenhuis van de toekomst wordt gebouwd’ aldus Eric van der Want, die in zijn toespraak benadrukte dat Tergooi een ziekenhuis bouwt voor alle inwoners van Gooi en Vechtstreek. Jo Gorgels sloot zich daarbij aan en gaf aan dat het belangrijk is dat de nieuwe zorgvormen goed aansluiten bij de vraag van cliënten. Een mooi voorbeeld daarvan is de Diagnosestudio, die gisteren officieel werd geopend door voorzitter van de GHO-GO René Batenburg en radioloog Hein Kayser: ‘patiënten met een relatief eenvoudige zorgvraag, zoals het maken van een röntgenfoto, een echo of een botdichtheidsmeting kunnen hier snel terecht’.

Goed bereikbaar

De aanleg van de rondweg zorgt ervoor dat de nieuwe locatie in Hilversum nu en in de toekomst veilig en goed bereikbaar is voor iedereen. Het eerste deel van de rondweg loopt vanaf de Soestdijkerstraatweg via het Oostereind naar het parkeerterrein dat voor de hoofdingang ligt (P1). Daarmee is het vanaf eind mei niet langer nodig om vanaf de Soestdijkerstraatweg de slingerweg door het bos naar de hoofdingang te nemen.

In de tweede helft van 2018 wordt de rondweg verlengd tot achter het parkeerterrein naast het ziekenhuis (P2) en vervolgens tot de SEH. Bij de start van de daadwerkelijke nieuwbouw in 2019 is het mogelijk geheel rond het ziekenhuis te rijden. De rondweg is blijvend en exclusief voor ziekenhuisverkeer bedoeld, dus voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het bouwverkeer wordt in de komende jaren via een aparte weg direct naar de bouwplaats geleid.

De aanleg van de nieuwe rondweg maakt deel uit van de werkzaamheden om het terrein van het nieuwe ziekenhuis bouwrijp te maken. Dat gebeurt ook door ondergrondse werkzaamheden zoals door het verleggen van elektriciteitskabels, waterleidingen en glasvezelkabels. Daarnaast worden nieuwe vormen van zorg ontwikkeld die aansluiten bij de wensen van patiënten en verwijzers.

Diagnosestudio

Aansluitend vond de officiële opening plaats van de eerste, zogenoemde Diagnosestudio van Tergooi aan het Oostereind. Deze werd verricht door René Batenburg, voorzitter van de GHO-GO (Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken) en radioloog Hein Kayser.

Meer informatie vindt u op de website Bouwenaantergooi.nl en Diagnosestudio.nl.

 

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief