Eerste paal zorgkliniek geslagen

9 juni 2021

Eerste paal zorgkliniek geslagen

Dinsdag 8 juni is de eerste paal van de nieuwe zorgkliniek van Tergooi symbolisch geslagen. Vanwege de coronamaatregelen is deze mijlpaal in klein gezelschap gevierd met vertegenwoordigers van Tergooi, eigenaar Cofinimmo en aannemer Dura Vermeer.

 

In het gebouw komen de poliklinische zorg van de specialismen dermatologie (inclusief Spatadercentrum), plastische chirurgie (en Hand- en Polscentrum), kaakchirurgie, KNO en oogheelkunde, de Diagnosestudio, het Esthetisch Medisch Centrum en de kantoren van een deel van de stafafdelingen.

We noemen het gebouw vooralsnog de zorgkliniek, maar het krijgt nog een definitieve naam. Zorgkliniek zegt het al: we gaan in dit gebouw een breed scala aan zorg leveren, van poliklinische consulten tot aan diagnostische onderzoeken. Het prachtige, unieke en zeer patiëntvriendelijke gebouw is ontworpen door Wiegerinck architecten, en daarmee geheel passend bij het hoofdgebouw en bij de omgeving.

Oplevering in tweede kwartaal 2023

Tergooi heeft de grond onder de zorgkliniek verkocht aan vastgoedinvesteerder Cofinimmo NV, gespecialiseerd in zorgvastgoed. Zij gaan de zorgkliniek bouwen en wij huren het gebouw vervolgens. Dura Vermeer is geselecteerd als aannemer om de zorgkliniek te bouwen. Naar verwachting nemen wij in het tweede kwartaal van 2023 het gebouw in gebruik, gelijk met het nieuwe hoofdgebouw.

 

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief