De plasklas

De plasklas

Uw kind kan meedoen met de plasklas. Dat gebeurt in overleg met het team kinderincontinentie van Tergooi MC. De plasklas duurt een dagdeel (ochtend of middag). We meten op een speciale wc hoe uw kind plast. Daarnaast geeft de urotherapeut uitleg over de blaas en plassen.

 

We willen graag dat één van de ouders meegaat naar de plasklas. Neem geen broertjes of zusjes mee.

Over de plasklas

  • Uw kind plast tijdens de plasklas een paar keer op een speciale wc. In deze wc zit een meetapparaat. Dat meet de kracht van de plasstraal en de hoeveelheid plas.
  • Na het plassen maken we een echo van de blaas. We kijken dan of die leeg is.
  • Tijdens de plasklas geeft de urotherapeut uitleg over hoe de blaas werkt. En wat voor de problemen zorgt.
  • U en uw kind krijgen uitleg over het hoe je moet plassen (wc-zit), wanneer je moet plassen (‘seintje’) en hoe vaak je moet plassen.

Na de plasklas

Tijdens de plasklas krijgt u adviezen. Daarmee gaan u en uw kind thuis aan de slag. Na een paar weken heeft u een controle op de polikliniek. In de tussentijd belt of e-mailt de urotherapeut u regelmatig om te vragen hoe het gaat. De urotherapeut bespreekt de uitslagen met de kinderarts. Als het nodig is, krijgt uw kind een vervolgafspraak. Dat kan bij de kinderarts zijn of bij de bekkenfysiotherapeut, de uroloog of de klinisch psycholoog.

Deze informatie is tot stand gekomen in samenwerking met het team kinderincontinentie van het Wilhemina Kinderziekenhuis Utrecht.

Contact