Parkinson-

verpleegkundige

Verpleegkundige voor patiënten met de ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson komt vooral voor bij oudere mensen in Nederland. De ziekte heeft grote invloed op het functioneren in het leven. Naast de patiënt hebben vaak ook de partner en de familieleden behoefte aan uitleg, ondersteuning en begeleiding.

Specifieke vragen

Tijdens het spreekuur krijgt u uiteraard informatie van uw behandelend arts. Toch zullen juist thuis veel vragen bij u opkomen.

U kunt hierbij denken aan problemen veroorzaakt door de ziekte, bijvoorbeeld aanpassingen in huis, bijwerkingen met betrekking tot uw medicatie, ondersteuning van uw partner en het oplossen van praktische problemen thuis. Op dat moment kunt u contact opnemen met een parkinsonverpleegkundige van Tergooi MC. De parkinson-verpleegkundigen zijn werkzaam op locatie Blaricum.

Wat kunt u van de parkinsonverpleegkundige verwachten?

De parkinsonverpleegkundige heeft als taken:

  • informatie en advies geven aan patiënten en hun familie;
  • ondersteuning en begeleiding bieden;
  • bemiddelen in contacten met hulpverleners;
  • continuïteit van zorg bewaken;
  • zonodig verwijzen naar andere disciplines.

Hoe komt u in contact met de parkinsonverpleegkundige?

U kunt bellen naar parkinsonsverpleegkundigen Sylvia van Gorkom en Ellen Askes van de polikliniek Neurologie, T 088 753 12 50. U kunt ook een mail sturen naar of

Tot slot

Als u na het lezen van deze folder nog vragen heeft, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek Neurologie.