Borstvergroting
Bij een borstvergroting plaatsen we een operatief borstimplantaten of lichaamseigen vetweefsel in de borsten. Het zorgt voor meer volume in de borsten, verbetering in de vorm en de verhouding.
Bent u niet tevreden over uw borsten? En bent u op zoek naar een goede kliniek voor een borstvergroting? Voor u een borstvergroting overweegt, gaat er vaak een hoop aan vooraf. Wat de reden ook is, bij ons bent u in goede handen. We kijken naar uw verhoudingen en houden rekening met uw wensen.
✓ Persoonlijke aandacht
✓ Prettige, gastvrije omgeving
✓ Efficiënt behandeltraject
✓ Kwalitatief hoogwaardige zorg
✓ Veilige omgeving van het ziekenhuis
Waarom een borstvergroting?
Er zijn meerdere redenen om een borstvergroting te overwegen:
- Het verbeteren van de vorm van de borsten.
- Het corrigeren van het verlies van borstvolume na de zwangerschap.
- Het verbeteren van de balans in borstgrootte, wanneer er een verschil is in de grootte van de borsten.
- Het vervangen van bestaande borstimplantaten om cosmetische of reconstructieve redenen.
- Het herstellen van de vorm van de borst na geheel of gedeeltelijk verlies van de borst(en) door borstkanker.
Symmetriserende borstvergroting
Als u borstkanker heeft gehad, is een borstreconstructie een mooie manier om de borsten weer zoveel mogelijk in de oude staat terug te brengen. Borstreconstructieve chirurgie draagt sterk bij aan het herwinnen van de kwaliteit van leven. Samen met u zoeken we naar de beste behandeling op maat.
- Het doel van de ingreep is de symmetrie tussen uw borsten weer te herstellen. Daarmee kunnen we u, na een heftige en emotionele periode, iets positiefs bieden.
- In sommige gevallen kan de gereconstrueerde borst het volume van de natuurlijke borst niet evenaren. Ook kan een borstsparende ingreep er ook veel volume verloren gegaan zijn. Dit kan opgelost worden door een symmetriserende borstborstvergroting van de niet geopereerde borst.
Behandelmogelijkheden
Borstvergroting met implantaten
Borstvergroting met eigen vet (lipofilling)
Voorbereidend gesprek
In het voorbereidend krijgt u informatie van de chirurg over de procedure, de voor- en nadelen en eventuele risico’s van een borstvergroting. U bespreekt hierbij het volgende:
Uw wensen en verwachtingen
De plaatsing van de prothesen
De plaats van de littekens
De gevoeligheid en functie van de tepels
De operatie
- Op de dag van opname scheren we de oksels en tekent de chirurg het operatiepatroon op de borsten.
- De ingreep gebeurt onder algehele verdoving.
Tijdens de operatie
- De operatie duurt gemiddeld één tot twee uur.
- De plastisch chirurg brengt de prothesen meestal in via een snede in de huidplooi onder de borst.
- Aan het eind van de operatie verbinden we de borst met een steungevend verband.
- In het wondgebied brengen we soms twee drains (dunne slangetjes) aan die zijn verbonden met twee vacuümflesjes. Via de slangetjes voert het wondvocht uit het operatiegebied af. We verwijderen de drains wanneer er bijna geen vochtproductie meer is.
Na de operatie
- Na een borstvergrotende operatie voelen de borsten soms pijnlijk en gespannen aan. Dit gevoel vermindert binnen een paar dagen.
- De drains verwijderen we meestal na één tot twee dagen. Bij ontslag uit het ziekenhuis maken we een afspraak voor controle op het spreekuur. Tijdens dit bezoek verwijderen we zo nodig de hechtingen.
- Het is verstandig om voor de eerste week na thuiskomst hulp te regelen.
- U moet de eerste vier weken na de operatie dag en nacht een sport-bh dragen.
- Alle bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren, zijn toegestaan. U mag de eerste zes weken na de operatie niet sporten, zwaar tillen of uw armen hoog boven het hoofd brengen.
- Voorzichtige massage van de borst met een crème of lotion kan het litteken soepeler maken. Dit mag als de wondjes zijn genezen.
Risico’s
Een borstvergroting is- een veilige ingreep, en ernstige problemen gebeuren zelden. Afgezien van de normale risico’s van verdoving, zijn hier wat dingen die fout kunnen gaan met borstimplantaten. Tijdens het eerste gesprek zal de plastisch chirurg u alles vertellen over mogelijke problemen, hoe vaak ze voorkomen en wat er gedaan kan worden als er iets misgaat.
- Een wond kan nabloeden of er kan een infectie optreden.
- In zeldzame gevallen stoot uw lichaam een prothese af.
- De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en dik worden. Een verstoorde wondgenezing kan een blijvend breed litteken veroorzaken.
- Het lichaam vormt om elke ingebrachte prothese een bindweefsellaagje: een kapsel. Soms trekt het kapsel zich samen waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden.
- In zeldzame gevallen gaat een prothese kapot, die dan vervangen moet worden.
Kosten borstvergroting
Bij onverzekerde zorg is uw consult altijd gratis. Bij verzekerde zorg vragen wij u om een verwijsbrief van uw huisarts en declareren wij de kosten bij uw zorgverzekeraar. Deze declaratie komt ten laste van uw eigen risico. Mocht de ingreep onverzekerd blijken en besluit u de ingreep toch uit te laten voeren? Dan zullen wij het eerste consult niet declareren bij de zorgverzekeraar.
Prijslijst
Voor iedereen is een behandeling op maat, daarom bieden onze specialisten gepersonaliseerd advies. Hierdoor kunnen de uiteindelijke kosten variëren ten opzichte van wat u op onze website ziet. De prijzen die we hier vermelden, zijn daarom het starttarief voor elke behandeling.
Bekijk de prijslijstAfspraak maken
Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een andere vraag? We zijn bereikbaar via:
- T 088 753 1300 (werkdagen van 09:00 uur t/m 16:30 uur)