27 januari 2022

parkeergarage Tergooi MC 1e paal
Jeroen Drenth van Aan de Stegge Twello en Janneke Brink-Daamen slaan symbolisch de eerste paal

Start bouw parkeergarage Tergooi MC

Op donderdag 27 januari is het startschot gegeven voor de bouw van de parkeergarage van Tergooi MC. Dit is het laatste gebouw dat wordt gerealiseerd als onderdeel van de nieuwbouw van het ziekenhuis.

 

Het gebouw is ontworpen door Wiegerinck architecten en daarmee geheel passend bij het hoofdgebouw en omgeving. Op de gevel komen houten panelen met hoge openingen en de twee wokkels waarin auto’s in- en uitrijden, zijn straks begroeid met klimop. Het ontwerp is duidelijk geïnspireerd op het bos. De garage krijgt zes lagen en een capaciteit voor ruim 1000 auto’s.

Aan de Stegge Twello is geselecteerd als aannemer om de parkeergarage te bouwen. Aan de Stegge Twello ontwikkelt en realiseert turnkey bedrijfsgebouwen en bovengrondse parkeergarages; van eerste planontwikkeling tot en met de uitvoering van de feitelijke bouw.

Vlakbij nieuwe hoofdingang

De parkeergarage komt vlakbij het hoofdgebouw, aan de kant van de Soestdijkerstraatweg. De afstand van de parkeergarage naar het hoofdgebouw is klein, ongeveer 40 meter vanaf de voetgangersuitgang. Er komen plekken voor minder valide mensen en een aantal plekken voor elektrisch opladen. Ook is er camerabewaking en komen er meerdere betaalautomaten met pin en contactloos betalen en een lift. De parkeergarage is voor patiënten, bezoekers en voor medewerkers. Ook medewerkers betalen voor het parkeren, dat verandert niet. Zij gaan zoveel mogelijk boven parkeren, zodat de laagste lagen beschikbaar zijn voor bezoekers en patiënten.

Apart parkeerterrein voor spoedzorg

De spoedeisende hulp en de Huisartsen Spoedpost zitten straks bij elkaar aan de andere kant van het terrein. Daar komt een apart parkeerterrein en een logische route naartoe. Bij de hoofdingang komt een Kiss & Ride, een klein parkeerterrein om even iemand af te zetten.

Beter bereikbaar per openbaar vervoer

Tergooi MC wordt daarnaast straks beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de komst van de HOV gaan naar verwachting meer mensen gebruikmaken van het openbaar vervoer. Deze snelle busverbinding rijdt straks tussen Huizen en Hilversum en krijgt een halte bij het ziekenhuis en bij het station.

Vanaf medio 2023

De hoofdingang van het ziekenhuis komt op een andere plek en daarmee verandert ook de aanrijroute. Straks kom je via de Soestdijkerstraatweg het terrein op en is de parkeergarage de meeste logische plek om te parkeren. We stimuleren de medewerkers om op de fiets te komen zodat er meer plek is voor patiënten en bezoekers. Naar verwachting neemt Tergooi MC in het tweede kwartaal van 2023 het gebouw in gebruik.

Nieuw ziekenhuis voor regio

Met het startschot voor de bouw van de parkeergarage zetten we opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van het nieuwe ziekenhuis voor alle inwoners van de Gooi en Vechtstreek en daarbuiten.

Volg de bouw van de parkeergarage via de webcam

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief