Tergooi opnieuw

Seniorvriendelijk

12 oktober 2017

Tergooi ontvangt opnieuw keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis

 

Tergooi mag zich ook de komende twee jaar seniorvriendelijk noemen. Ons ziekenhuis ontving opnieuw het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis dat is ontwikkeld door KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland.

 

seniorvriendelijk keurmerk 2017-18Er zijn bij het toekennen van dit keurmerk veertien kwaliteitseisen waar de deelnemende ziekenhuizen aan moeten voldoen. Bijvoorbeeld op beschikbaarheid van een geriatrieteam goede afstemming van behandelingen, goede overdracht en goede nazorg na ontslag uit het ziekenhuis.
Geriater Willy van Maarschalkerweerd is blij met de erkenning dat de zorg en service aan ouderen in Tergooi goed geregeld is. ‘Afstemmen van de behandeling in ketenzorg vinden wij ook erg belangrijk. We hebben daarom goede afspraken gemaakt met onze partners buiten het ziekenhuis. We mogen als Tergooi echt trots zijn op bijvoorbeeld onze afspraken rondom acute opvang van kwetsbare ouderen.’

Eisen strenger


Elke twee jaar worden de eisen strenger. In deze ronde is bij de toekenning bijvoorbeeld gekeken of het ziekenhuis de oudere patiënt goed betrekt bij het behandelbeleid en of op de spoedeisende hulp extra aandacht is voor deze kwetsbare groep. Met het keurmerk wil het KBO-PCOB ziekenhuizen prikkelen hun ouderenzorg te verbeteren, om zo bijvoorbeeld heropnames zoveel mogelijk te voorkomen.
Van Maarschalkerweerd: ‘Ouderen die in ons ziekenhuis worden opgenomen, screenen we op kwetsbaarheid. Zo ja, dan komt iemand van het geriatrisch team langs. Het keurmerk stimuleert ons als ziekenhuis ouderen deze integrale zorg te geven. We zijn blij dat we dit keurmerk de komende twee jaar weer mogen voeren.’

Sinds 2015


Van de 114 ziekenhuizen die benaderd zijn, hebben 63 ziekenhuizen het keurmerk toegekend gekregen. Het keurmerk is in 2013 ingesteld, Tergooi bezit het keurmerk sinds 2015.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief