Hoogste punt nieuwe parkeergarage bereikt

5 juli 2022

Hoogste punt nieuwe parkeergarage bereikt

Op dinsdag 5 juli werd het bereiken van het hoogste punt van de parkeergarage van Tergooi MC gevierd. Raad van bestuursleden Janneke Brink-Daamen en Wolter Odding overhandigden commercieel directeur Jeroen Drenth van  Continental Car Parks, een dochterbedrijf van Aan de Stegge Twello een houten paneel en een symbolisch zonnepaneel om het gebouw verder af te kunnen bouwen.

 

De parkeergarage is een ontwerp van Wiegerinck architecten en daarmee geheel passend bij het hoofdgebouw en omgeving. De parkeergarage wordt gerealiseerd door Aan de Stegge Twello. Op de gevel komen houten panelen met hoge openingen en de twee wokkels waarin auto’s in- en uitrijden, zijn straks begroeid met klimop. Het ontwerp is duidelijk geïnspireerd op het bos. De garage krijgt zes lagen, wordt voorzien van 1500 zonnepanelen en heeft een capaciteit voor ruim 1000 auto’s.

Vlakbij nieuwe hoofdingang

De parkeergarage komt vlakbij het hoofdgebouw, aan de kant van de Soestdijkerstraatweg. De afstand van de parkeergarage naar het hoofdgebouw is klein, ongeveer 60 meter vanaf de voetgangersuitgang. Er komen plekken voor minder valide mensen en een aantal plekken voor elektrisch opladen. Ook is er camerabewaking en komen er meerdere betaalautomaten met pin en contactloos betalen en een lift. De parkeergarage is voor patiënten, bezoekers en voor medewerkers. Ook medewerkers betalen voor het parkeren, dat verandert niet. Zij gaan zoveel mogelijk boven parkeren, zodat de laagste lagen beschikbaar zijn voor bezoekers en patiënten.

Apart parkeerterrein voor spoedzorg

De afdeling Spoedeisende Hulp en de Huisartsenspoedpost zitten straks bij elkaar aan de andere kant van het terrein. Daar komt een apart parkeerterrein en een logische route naartoe. Bij de hoofdingang komt een Kiss & Ride, een klein parkeerterrein om even iemand af te zetten.

Beter bereikbaar per openbaar vervoer

Tergooi MC wordt daarnaast straks beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de komst van de HOV gaan naar verwachting meer mensen gebruikmaken van het openbaar vervoer. Deze snelle busverbinding rijdt straks tussen Huizen en Hilversum en krijgt een halte bij het ziekenhuis en bij het station.

Aanrijden via Soestdijkerstraatweg

De hoofdingang van het ziekenhuis komt op een andere plek en daarmee verandert ook de aanrijroute. Je komt via de Soestdijkerstraatweg het terrein op en dan is de parkeergarage de meeste logische plek om te parkeren. We stimuleren de medewerkers om op de fiets te komen zodat er meer plek is voor patiënten en bezoekers. Tergooi MC neemt de parkeergarage in het hemelvaartweekend van 2023 in gebruik, gelijk met het nieuwe hoofdgebouw.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief