Geen vervolging

voor Tergooi

4 juli 2017

Geen strafrechtelijke vervolging naar aanleiding van overlijden Rogier Mooij

Het Openbaar Ministerie heeft op maandag 3 juli bekend gemaakt de longarts van Tergooi die betrokken was bij het onverwachte overlijden van de 21-jarige Rogier Mooij niet strafrechtelijk te vervolgen.

 

Het Openbaar Ministerie is van mening dat er geen direct verband is tussen fouten en overlijden en heeft besloten niet tot vervolging over te gaan.

Het Tuchtcollege deed op 21 maart 2017 uitspraak in de zaak die volgde op de klacht van de moeder van Rogier die in november 2014 in Tergooi onverwacht kwam te overlijden. Het college legde de betrokken longarts de maatregel van waarschuwing op. Tergooi heeft direct na het overlijden van Rogier Mooij maatregelen doorgevoerd en liet vorig jaar bovendien de onafhankelijke commissie Meurs onderzoek doen. Het ziekenhuis gaat op basis van de uitspraak van de tuchtrechter en de aanbevelingen uit het rapport van de commissie-Meurs door op de ingeslagen weg van verbetermaatregelen in de organisatie.

Tergooi is diep getroffen door de dood van Rogier Mooij. Dat dit een grote impact heeft gehad op zijn moeder, vader, familie en naasten behoeft geen betoog. Ook bij andere direct betrokkenen en het ziekenhuis heeft het diepe sporen achter gelaten. Tergooi heeft lering getrokken uit deze gebeurtenis en werkt aan een continue verbetering en borging van de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief