Behandeltarief

per zorgverzekeraar

20 juni 2017

Tergooi publiceert behandeltarief per zorgverzekeraar

Tergooi maakt zijn behandeltarieven per gecontracteerde zorgverzekeraar openbaar. Het betreft de tarieven tot € 885,-, het maximale eigen-risicobedrag.

 

Met het openbaar maken van de tarieven komt Tergooi tegemoet aan de wens van veel verzekerden en consumentenorganisaties. Tergooi onderhandelt met de verschillende verzekeraars over de behandeltarieven. Hierdoor kan er per zorgverzekeraar een verschil ontstaan in de prijs die voor een behandeling in rekening wordt gebracht.

Wat bepaalt behandelprijs?

De behandelprijs wordt onder andere bepaald door de behandelmethode, de gebruikte apparatuur en de hoeveelheid behandelingen of soortgelijke behandelingen die het ziekenhuis jaarlijks uitvoert. Daarnaast kijkt het ziekenhuis naar de marktprijzen en of de prijsstrategie aansluit bij het regiobeleid van Tergooi. Dit alles resulteert in een prijsstelling naar zorgverzekeraars waar over onderhandeld wordt.

Hoeveelheid behandelingen

Naast prijsafspraken maken ziekenhuis en zorgverzekeraars ook afspraken over de hoeveelheid behandelingen die het ziekenhuis gaat leveren en de zorg die daar bij hoort. Als het ziekenhuis minder behandelingen uitvoert dan de afspraak is, vergoeden de zorgverzekeraars het aantal uitgevoerde behandelingen. Als het ziekenhuis meer zorg levert dan afgesproken, vergoedt het merendeel van de zorgverzekeraars niet meer dan de afgesproken hoeveelheid. Afgelopen jaar leidde dit bij Tergooi tot een fors aandeel niet-betaalde, maar wel geleverde zorg.

Onder landelijk gemiddelde

Tergooi zit met zijn tarieven onder het landelijke gemiddelde en benadrukt dat bij het bepalen van de behandelprijs de kwaliteit van de geleverde zorg nooit ter discussie staat.

Behandeltarieven bekijken

Patiënten kunnen nu op www.tergooi.nl/tarieven vooraf inzien hoeveel een bepaalde behandeling kost bij Tergooi.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief