L. van Banning

Anesthesioloog - Pijnspecialist

Laura van Banning
Anesthesioloog - Pijnspecialist

In Tergooi sinds: 2021
BIG-Number: 49916666901

‘Door samenwerking zetten we ons maximaal in om de pijn zo veel mogelijk te beperken.’

‘Mijn drijfveer om dit werk te gaan doen is simpel: mensen helpen. Na de opleiding geneeskunde koos ik voor de anesthesiologie. De dynamiek in het vak trok me. Het is geen saai baantje. Er kunnen zich op de operatiekamer ineens acute problemen voordoen waar op dat moment een oplossing voor moet komen. Ook werk ik op de poli, waar ik mensen op afspraak zie en behandel.

Als pijnspecialist kan ik een langere arts-patiëntrelatie opbouwen met patiënten. Iets wat ik op de operatiekamer niet heb. Deze combinatie maakt het tot een compleet vak.

In de anesthesiologie hebben we steeds meer oog voor het milieu. We proberen de operatiekamers zo groen mogelijk te laten draaien. Binnen de pijngeneeskunde hebben we steeds meer aandacht voor een multidisciplinaire aanpak. Ik vind het belangrijk om naar de hele patiënt te blijven kijken, waardoor het soms juist belangrijk is om andere disciplines erbij te betrekken. Door samen te werken zetten we ons maximaal in om de pijn zo veel mogelijk te beperken. De prettige werksfeer in Tergooi MC maakt het mogelijk om deze samenwerking optimaal in te vullen. Dat komt de patiëntenzorg ten goede. Ik hoop mijn steentje bij te dragen om op de poli Pijngeneeskunde de multidisciplinaire samenwerking nog verder te ontwikkelen.’

Aandachtsgebied

  • Pijngeneeskunde

Bijzonderheden

  • Laura van Banning volgde haar opleiding tot anesthesioloog-pijnspecialist aan het UMC Utrecht. Ze rondde deze opleiding medio 2021 af.
  • Voor haar overstap naar Tergooi werkte ze in UMC Utrecht.
  • Ze is in Tergooi MC betrokken bij de zorg op de operatiekamers, de preoperatieve screening en de pijnpolikliniek.