R. Kleinloog

Neuroloog

Rachel Kleinloog
Neuroloog

In Tergooi sinds: 2022
BIG-Number: 39913282801

‘Begrijpen wat je aandoening is, is vaak al een groot deel van de behandeling.’

‘Mijn belangrijkste drijfveer om arts te worden? Ik wilde een beroep waarbij ik met mensen kon werken, waarbij je tegelijkertijd nooit bent uitgeleerd. Als dokter ontmoet je elke dag nieuwe mensen. Steeds weer wordt je verrast met persoonlijke en unieke verhalen. Ik doe mijn best om mijn kennis over neurologische aandoeningen en de behandeling goed aan patiënten over te brengen. Begrijpen wat je aandoening is, is vaak al een groot deel van de behandeling. De beslissingen rondom behandelingen neem ik graag in samenspraak met de patiënt. Dit is erg belangrijk in een klimaat waarin van alles mogelijk is, maar waarbij een behandeling of onderzoek niet altijd zinvol of wenselijk is voor de patiënt.

Het mooie van de neurologie is dat je op basis van het verhaal van de patiënt en het neurologisch onderzoek in de spreekkamer al heel dicht bij de juiste diagnose kunt komen. De kennis van de werking van het zenuwstelsel neemt steeds verder toe. Ik denk dan ook dat er de komende jaren nog heel veel nieuwe ontwikkelingen komen die hopelijk ook leiden tot betere behandelingen bij neurologische aandoeningen.

Het volgen van deze ontwikkelingen houdt mijn werk uitdagend. Door de vergrijzing komen ouderdomsziekten, zoals de ziekte van Parkinson en dementie, steeds vaker voor. Ouderen blijven ook steeds langer thuis wonen. Begeleiding vanuit de 1e en 2e lijn is nodig om de kwaliteit van leven voor patiënten met deze chronische progressieve ziekten zo goed mogelijk te houden. Ik zie het als een uitdaging om de zorg voor deze patiënten, ook met de toenemende zorgvraag en het personeelsgebrek in de zorg, te kunnen blijven leveren. Voor patiënten met bijvoorbeeld migraine komen er steeds meer mogelijkheden voor behandeling.

Ik wilde graag als algemeen neuroloog werken in een groot ziekenhuis waar de patiëntenzorg centraal staat, maar waar ook tijd is voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Tergooi MC biedt deze mogelijkheden en is bovendien bezig met actuele thema’s zoals duurzaamheid en zorg dichterbij. De belangrijkste reden om in Tergooi MC te willen werken is voor mij de fijne werksfeer in het ziekenhuis. Met de komst van het nieuwe ziekenhuis hoop ik dat samenwerking tussen de verschillende specialismen nog beter wordt, zodat de patiënt nog meer centraal komt te staan. Ook hoop ik dat met een betere samenwerking zorg meer efficiënt en zinvol ingezet kan worden, om zo de toenemende zorgvraag aan te kunnen.’

 

Aandachtsgebieden

  • Neurodegeneratieve ziekten (bewegingsstoornissen en geheugenstoornissen)
  • Hoofdpijn

 

Bijzonderheden

  • Rachel promoveerde in 2017 op Geneeskunde aan het UMC Utrecht met “De risicofactoren voor het ontstaan en het barsten van een hersenaneurysma”.
  • Ze was o.a. werkzaam bij het AmsterdamUMC als neuroloog (fellow bewegingsstoornissen), waar zij haar opleiding tot neuroloog afrondde in 2021 (waarvan 1 jaar in OLVG).
  • Ze heeft haar verdiepingsstages gevolgd bij St Antonius Nieuwegein (slaapgeneeskunde, KNF), RadboudUMC (bewegingsstoornissen), AmsterdamUMC locatie VUMC (geheugenstoornissen) en Tergooi MC(neurodegeneratieve ziekten).