Diagnosestudio Tergooi

officieel geopend

9 februari 2018

Diagnosestudio van Tergooi officieel geopend

Op 7 februari vond de de officiële opening plaats van de eerste, zogenoemde Diagnosestudio van Tergooi aan het Oostereind. Deze werd verricht door René Batenburg, voorzitter van de GHO-GO (Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken) en radioloog Hein Kayser.

 

De openingshandeling van de Diagnosestudio werd verricht door huisarts René Batenburg, tevens voorzitter van de GHO-GO (Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken) en radioloog Hein Kayser. Sinds 1 februari kunnen patiënten van de huisarts met een relatief eenvoudige zorgvraag, zoals het maken van een röntgenfoto, een echo of een botdichtheidsmeting, hier snel terecht. In de servicegerichte Diagnosestudio helpt een team van specialisten en medewerkers de patiënten op een deskundige en patiëntvriendelijke wijze. Zij kunnen snel van een diagnose worden voorzien. De Diagnosestudio is echt bedoeld voor patiënten van de huisarts, dat wil zeggen dat er geen patiënten tussendoor komen die complexe zorg of een spoedonderzoek nodig hebben.

Binnen 24 uur bericht

Na het onderzoek ontvangen de huisartsen binnen 24 uur bericht van de uitslag. Is er behoefte aan een vervolgonderzoek dan is de doorverwijzing naar het ziekenhuis spoedig geregeld. Patiënten kunnen in de Diagnosestudio vanaf april ook terecht voor bloedafname en urine- en ontlastingonderzoek.

De Diagnosestudio is gelegen aan het Oostereind 107 in een apart gebouw op het ziekenhuisterrein van Tergooi locatie Hilversum. Ook toekomstige regiozorgcentra in Weesp en in het Noordoostelijke gebied van ’t Gooi zullen worden voorzien van een Diagnosestudio. Op die manier wil Tergooi tegemoet komen aan de wensen van inwoners om de zorg dicht bij huis te organiseren.

 

Bezoek de website van de Diagnosestudio

 

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief