L.A. Goldman

Nucleair radioloog

Lucas Goldman
Nucleair radioloog

In Tergooi sinds: 2022

“Radiologie is een soort puzzel. We proberen de patiënt zo snel mogelijk een diagnose te geven zodat de juiste behandeling gestart kan worden.”

‘Sinds dit jaar ben ik als nucleair radioloog werkzaam bij Tergooi MC, als eerste hier en één van de vijftien in heel Nederland. Dat betekent dat ik zowel alle radiologie onderzoeken, nucleair geneeskundige onderzoeken als alle radioactieve therapieën mag verslaan en geven. Ik kom uit een academisch ziekenhuis, heel groot, weinig persoonlijk contact. Eer dat je mensen kent zijn ze al weer weg.

Wat ik fijn vind aan Tergooi MC is de persoonlijke insteek. Ons kent ons, het wij gevoel. Als je met plezier naar werk gaat en een leuk team hebt met persoonlijk contact, gaat de kwaliteit ook omhoog. Het doel is dan ook een toegankelijke en prettige organisatie voor patiënten en werknemers te blijven.

Het drijft mij verschil te kunnen maken in de meest precaire situaties. Je kan veel betekenen voor mensen. Radiologie is een soort puzzel. Patiënten komen met problemen, wij proberen zo snel mogelijk een diagnose te geven zodat de juiste behandeling of best supportive care gestart kan worden. Met name het oplossen van de problemen van patiënten is waar we ze goed kunnen helpen. Vanuit radiologie ben je bij vrijwel alle specialismen betrokken. Maar het mammacentrum is wel een paradepaardje. Hoe de poli, diagnostiek, chirurgie, samenkomen is heel bijzonder.

Een belangrijke ontwikkeling is dat nucleaire geneeskunde en radiologie steeds meer verweven zijn met elkaar, zie met name PET-CT’s: twee specialismen in één onderzoek. Daarbij zijn in de nucleaire geneeskunde steeds nieuwe ’tracers’ op de markt en in ontwikkeling. Steeds nieuwe behandelmogelijkheden voor bepaalde tumoren. Wat dat betreft staat de nucleaire radiologie nog in de kinderschoenen met wat de toekomst kan brengen.’

 

Aandachtsgebieden

  • Nucleaire geneeskunde en radiologie
  • Mamma radiologie
  • Abdomen en thorax


Bijzonderheden

  • In 2022 rondde Lucas zijn opleiding Nucleaire Geneeskunde met differentiatie Radiologie af op LUMC (Leiden).
  • Lucas heeft 2 registraties. Hij doet dus zowel radiologische onderzoeken als nucleaire geneeskundige onderzoeken. Daar vallen ook de radioactieve therapieën onder.