Floortje Scheepers nieuw lid raad van toezicht

5 december 2022

Floortje Scheepers nieuw lid raad van toezicht

Per 1 december heeft de raad van toezicht een nieuw lid benoemd: Floortje Scheepers. De raad van bestuur en een afvaardiging van de medische staf namen deel aan de selectiegesprekken en hebben een positief advies gegeven over de aanstelling van Floortje Scheepers. Prof. dr. F.E. (Floortje) Scheepers start per 1 december en neemt de plaats over van prof. dr. A.M. (Anne) Stiggelbout. De raad van bestuur en de medische staf wensen Floortje veel succes in haar nieuwe rol.

Achtergrond Floortje Scheepers

Floortje Scheepers is hoogleraar innovatie in de geestelijke gezondheidszorg en brengt veel toegevoegde waarde mee op het gebied van zorg en zorgkwaliteit. Naast haar rol als hoogleraar heeft zij diverse rollen vervult in de zorg en veel ervaring met management, directievoering en toezichthouden. Op dit moment is Floortje onder meer werkzaam bij het UMCU.

Kees Rutten, voorzitter raad van toezicht: “Floortje Scheepers is een plezierige, goed communicerende en evenwichtige persoonlijkheid, die een goed gevoel heeft ontwikkeld voor de verschillende belangen, thema’s en stakeholders in de zorg en daarin een verbindende rol inneemt. Wij zijn blij dat zij onze raad van toezicht komt versterken. ”

Wat doet de raad van toezicht?

De raad van toezicht houdt toezicht op het realiseren van de maatschappelijke doelstelling van Tergooi MC. Hierbij worden de belangen van patiënten en hun naasten, inwoners van de regio, medisch specialisten, medewerkers en samenwerkingspartners zorgvuldig afgewogen.

De raad van toezicht volgt de ontwikkelingen van Tergooi MC op de voet en bestaat met de komst van Floortje Scheepers weer uit 7 leden. Alle leden beschikken over relevante ervaring in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Met hun eigen kennis, inzichten en expertise vervult ieder lid zijn rol als toezichthouder. De leden van de raad van toezicht zijn onafhankelijk en geven onafhankelijk advies.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief