J.F. Schellekens

Anesthesioloog

Anne Schellekens
Anesthesioloog

In Tergooi sinds: 2022

“Wat mij drijft? Iets kunnen betekenen voor mensen op een kwetsbaar moment.”

‘Sinds 2022 ben ik werkzaam als anesthesioloog binnen Tergooi MC. Na mijn studie Geneeskunde aan Universiteit Maastricht specialiseerde ik in 2018 in anesthesiologie aan het VUmc. Voor ik bij Tergooi MC kwam, was ik werkzaam voor OLVG Amsterdam en Franciscus Gasthuis & Vlietland Rotterdam.

De interesse in de werking van het menselijk lichaam heeft me altijd gedreven. Maar ook het gevoel hebben iets kunnen betekenen voor mensen op een kwetsbaar moment. De combinatie van verschillende praktische vaardigheden, samenwerken in een multidisciplinair team, een breed scala aan patiënten en ingrepen – en daardoor veel afwisseling zorgen iedere dag voor plezier en uitdaging. Niet alleen het team, maar ook het ziekenhuis zelf geeft me veel werkplezier. Tergooi MC is een ziekenhuis met een goede missie en visie op een prachtige locatie. De komende jaren hoop ik mee te werken aan kwalitatief goede patiëntenzorg in het mooie nieuwe ziekenhuis.

Een ontwikkeling die de aandacht verdient binnen mijn vakgebied zijn de milieueffecten van onze behandelingen. De gezondheidszorg draagt voor een aanzienlijk gedeelte bij aan CO2-productie. Hier ligt de taak om daar samen iets aan te doen. Daarnaast dreigt door verschillende factoren de gezondheidszorg onbetaalbaar te worden. Ook daar zal een verandering moeten plaatsvinden, door na te denken over efficiëntie en de nodige keuzes te maken.’

 

Aandachtsgebieden

  • Algemene anesthesiologie

 

Bijzonderheden

  • In 2022 rondde Anne haar specialisatie anesthesiologie af aan het VUmc.
  • Ze is lid Commissie Kwaliteitsvisitatie van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie.