Tergooi verpleegkundigen

in Ik Zorg’-campagne

7 november 2018

Tergooi verpleegkundigen schitteren in ‘Ik Zorg’-campagne

Op 1 november 2018 is de campagne Ik Zorg gestart om de komende jaren nieuwe medewerkers te werven voor de sector Zorg en Welzijn. Ook Tergooi zet zich in voor deze campagne. Zeven van onze medewerkers vertellen wat hun functie inhoudt en waarom zij gekozen hebben voor een baan in de zorg.

Binnenkort verschijnen de foto’s van onze medewerkers op sociale media en in abri’s als onderdeel van deze campagne. Samen met meer dan 600 professionals door heel het land laten zij zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol ons werk is.

Ik Zorg is onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg met als doel om in 2022 de personeelstekorten terug te brengen.

Onze verpleegkundigen

Hieronder presenteren wij met trots onze verpleegkundigen die aan de Ik Zorg campagne meedoen:

Yvette Kooijman-Stravopodis – senior verpleegkundige ChirurgieYvette Kooijman-Stravopodis – senior verpleegkundige Chirurgie

 

Ik sta aan het bed, maar doe twee derde van mijn werktijd onderzoek naar kwaliteitsverbetering zodat ons vak zich blijft ontwikkelen. De combinatie van praktijk en onderzoek vind ik fijn. Over een paar jaar zou ik wel verplegingswetenschappen willen studeren; er zijn veel mogelijkheden binnen de zorg.

Als verpleegkundige ben je als steunpilaar echt van grote betekenis voor een patiënt en van grote betekenis. Dat besef je pas als je naar hun reacties luistert.

Ik zorg, omdat het zo mooi en waardevol is om patiënten te ondersteunen tijdens hun opname in het ziekenhuis. De waardering van patiënten die aangeven dat je aanwezigheid voor hen zo waardevol is geweest bij hun herstel of verwerkingsproces. Dat je hun dag, door iets kleins en wellicht voor ons onbelangrijk, net een beetje mooier hebt gemaakt. De voldoening die je krijgt door er te kunnen zijn voor een ander, maakt dat ik dit het mooiste beroep vind dat er is. #ikzorg met trots!


Lonneke Kamer - verpleegkundig specialist Interne GeneeskundeLonneke Kamer – verpleegkundig specialist interne geneeskunde

 

Als verpleegkundig specialist kan ik medische taken overnemen van de arts. Ik behandel bijvoorbeeld zelfstandig patiënten met hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol.

Al op jonge leeftijd wilde ik de zorg in. Na het vwo heb ik nagedacht over geneeskunde, maar ik wilde meteen de praktijk in. Daarom heb ik Verpleegkunde gedaan in een traject waarbij je werkt en leert tegelijk. Later heb ik me verder gespecialiseerd in de studie Verplegingswetenschappen.

Als specialist heb ik de ideale combinatie gevonden: ik zorg voor patiënten en sta aan hun bed, maar doe ook onderzoek. Daardoor verbetert de kwaliteit van de zorg. Ik vind beide aspecten even leuk. Het geeft me een kick als ik merk dat mijn behandeling aanslaat en ik patiënten daardoor echt heb kunnen helpen.

Ik zorg, omdat ik niet anders wil. Werken in de zorg zorgt voor uitdaging en plezier in mijn werk.
Patiëntenzorg combineer ik graag met wetenschap.


Rianne Vermeer – senior verpleegkundige Interne Geneeskunde/ MDL

Rianne Vermeer – senior verpleegkundige interne geneeskunde/ MDL

Ik was vroeger niet perse een verzorgend type, maar ik vond de leerstof over het menselijk lichaam wel interessant. Via mbo- en hbo-studies ben ik nu senior verpleegkundige. Daarnaast begeleid ik leerlingen omdat ik het leuk vind om hen verder te helpen in hun ontwikkeling.

Als verpleegkundige verzorg ik niet alleen patiënten, maar zoek ik graag ook allerlei dingen ze uit. Op het moment dat iemand uit het ziekenhuis wordt ontslagen, vind ik het fijn om al allerlei dingen voor de patiënt te hebben geregeld. Op die manier hoeft iemand zich thuis geen zorgen meer te maken over het herstel. Dit werk geeft me elke dag een voldaan gevoel: ik kan echt iets goed doen voor een ander.

Ik zorg, omdat het mij veel voldoening geeft om iets te kunnen betekenen voor de patiënt. Niet alleen met mijn verpleegkundige skills, maar ook met volle aandacht voor de patiënt als gehele mens.


Jasper Sorgdrager – verpleegkundige in opleiding (HBO)

Jasper Sorgdrager – verpleegkundige in opleiding (HBO)

Als een patiënt binnenkomt met koorts of buikklachten weet je vaak niet direct wat er aan de hand is. Ik vind het heel interessant om alle klachten goed te bestuderen en als puzzelstukjes naast elkaar te leggen. Op die manier proberen we een oplossing te vinden en de nare situatie om te draaien naar iets positiefs. Dat geeft me een kick.

Eigenlijk wist ik na de mavo helemaal niet wat ik wilde worden. Mijn vader is huisarts en mijn broer studeert geneeskunde, dus liep ik een dagje mee in het ziekenhuis. Ik was meteen onder de indruk en heb vervolgens eerst een werk- en leertraject Verzorgende gedaan. Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn hbo-opleiding en heel blij dat ik voor de zorg heb gekozen. Met dit werk kan je echt iets voor iemand betekenen. Mensen liggen immers niet voor de lol in het ziekenhuis.

Ik zorg, omdat iedere werkdag nieuwe uitdagingen brengt. Het werk in de zorg is gevarieerd, zowel naast het bed als daarbuiten. Ik leer iedere dag van de patiënt en van mijn collega’s. Geen dag is hetzelfde. Dat is waarom #Ik zorg.


Martine Ritsma – verpleegkundig consulent Longgeneeskunde/ verpleegkundige Longgeneeskunde

Martine Ritsma – verpleegkundige longgeneeskunde

Als je een aandoening hebt aan je longen, dan is er vaak echt wat aan de hand. Genezing van longziekten is moeilijk, dus op deze afdeling hebben we veel chronisch zieken.

Als verpleegkundige kan ik echt veel voor deze mensen betekenen. Zo kan ik ze uitleg geven over hun ziekte, medicatie en hoe ze hun activiteiten moeten aanpassen. Patiënten moeten door hun ziekte hun leven opnieuw oppakken of vormgeven. Daarin kan ik ze begeleiden en dat geeft mij voldoening. Op deze manier kan ik wat bijdragen aan hun kwaliteit van leven.

Ik zorg, omdat ik het fijn vind om de patiënt passende begeleiding te bieden in omgang met zijn chronische longziekte. Ik hou ervan patiënten op hun gemak te kunnen stellen en er voor hen te zijn.


Linda Hamelink verpleegkundige Urologie

Linda Hamelink – verpleegkundige urologie

 

Als patiënten binnenkomen, zijn ze vaak angstig en onzeker. Ik stel ze gerust, leg uit wat er is gebeurd en gaat gebeuren. Dat is belangrijk, want met goede voorlichting haal je veel angst en onzekerheid weg. Ik hoop dat elke patiënt daardoor ook het gevoel heeft dat hij welkom is en alles mag vragen wat hem zekerder maakt en de situatie kan verbeteren.
Ik wist al heel jong dat ik de zorg in wilde en vind het nog steeds heel leuk. De meeste voldoening krijg ik als een patiënt met een lach op het gezicht wordt ontslagen uit het ziekenhuis.

Mijn werk is heel divers. Zo ben ik ook het aanspreekpunt voor familie en artsen. Daarnaast zit ik in een team waarin we onderzoeken hoe we de zorg kunnen verbeteren. We bekijken bijvoorbeeld of het mogelijk is om toe te staan dat de eerste contactpersoon een patiënt mag bezoeken wanneer hij of zij dat wil. Nu mag dat alleen tijdens de bezoekuren.

Ik denk regelmatig: “Wowww ik mag Verpleegkundige zijn!”
Een belangrijke schakel zijn in de behandeling van hele zieke mensen.
Empathie tonen, patiënten stimuleren en motiveren en het Klinische redeneren zijn voor mij de belangrijkste onderdelen van mijn dagelijks werk.
Ik zorg… en daar ben ik TROTS op!!


Martine Tel – verpleegkundige in opleiding (HBO)

Martine Tel – verpleegkundige in opleiding (HBO)

Ik maak regelmatig intense gebeurtenissen mee zoals een reanimatie, overlijden of slecht nieuwsgesprek. Op die kwetsbare momenten zit ik soms ook met tranen in m’n ogen, omdat het me toch raakt. Ook als verpleegkundige mag je best laten zien dat je meeleeft.

Mensen die hier komen zijn kwetsbaar. Ze hebben niet voor deze situatie gekozen. Als je in zo’n situatie zit, is het best fijn als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat. Als verpleegkundige kan er even voor ze zijn. Of zoals mijn vriend het zegt: “Jouw werk doet er echt toe”.

Op dit moment werk ik op de afdeling chirurgie, maar later zou ik graag naar de spoedeisende hulp willen. Ik houd ervan om acuut te handelen en geschrokken mensen gerust te stellen. Je hebt extra impact als je daarin slaagt.

Ik zorg omdat ik het mooi en waardevol vind om de patiënt bij te staan tijdens de opname in het ziekenhuis. De patiënt met zijn kwetsbaarheid en afhankelijkheid. In de zorg die ik geef staat niet de ziekte centraal maar de patiënt en zijn omgeving, waar ik vervolgens op anticipeer. #ikzorg met trots!‘


Bekijk ook

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief