D. Baas

Clinical research coördinator

Dominique Baas
Clinical research coördinator

‘Bruggen bouwen tussen wetenschap en praktijk’

‘Sinds juli 2016 werkzaam als clinical research coördinator in het Tergooi MC.

In 2002 heb ik de opleiding Biologische Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht afgerond. Vanuit mijn passie voor wetenschappelijk onderzoek heb ik verschillende jaren onderzoekservaring opgedaan in academische (AMC) en niet-academische ziekenhuizen (Brandwondencentrum Beverwijk), de overheid (RIVM) en de industrie. Bij het Wetenschapsbureau van Tergooi MC zit ik nu echt op de juiste plek. Ik heb de luxe om voor twee prachtige afdelingen te mogen werken, Interne Geneeskunde en Orthopedie. Beide afdelingen bieden anderen uitdagingen en daardoor veel veelzijdigheid.

Als research coördinator ben ik nauw betrokken bij de opzet en uitvoer van wetenschappelijk onderzoek. In mijn functie bouw ik een brug tussen wetenschap en praktijk en bevorder ik de samenwerking tussen participerende afdelingen en creëer ik hopelijk een fijne en veilige omgeving voor de patiënten die deelnemen aan medisch wetenschappelijk onderzoek. Ik ben blij met dit dynamische werk, waarbij er nauw wordt samengewerkt met medisch specialisten, verpleegkundigen, patiënten en collega-onderzoekers. Ik vertaal o.a. klinische vragen naar onderzoeksvoorstellen, verzamel onderzoeksdata, begeleid patiënten in studies, analyseer relevante gegevens, interpreteer resultaten en formuleer klinische aanbevelingen. Zo blijven we de zorg voor onze patiënten voortdurend verbeteren!

Ons Wetenschapsbureau bestaat uit een gezellig, hardwerkend team met een goede teamspirit en veel kennis waarmee we elkaar versterken. Ik ga dan ook nog steeds met veel plezier naar mijn werk!’

Aandachtsgebieden:

  • Oncologie, hematologie en orthopedie

Bijzonderheden:

  • In 2012 gepromoveerd op “Genetic studies of Age-Related Macular Degeneration’.