Donderdagavondcollege

Roel de Haan

26 maart 2019

Donderdagavondcollege Tergooi: Sneller herstel na totale heupprothese via de voorste benadering

Hilversum 26 maart 2019 – Op donderdag 4 april organiseert Tergooi een Donderdagavondcollege met als thema ‘Sneller herstel na een heupprothese via de voorste benadering’. In de Wesselzaal van locatie Hilversum geeft orthopedisch chirurg Roel de Haan een publiekscollege over het plaatsen van een heupprothese via de voorste benadering. Ook gaat hij in op de voor- en nadelen van deze operatieve ingreep. Jeroen van Dijk, fysiotherapeut in Tergooi, vertelt aansluitend over revalidatie en het herstel na de operatie.

 

Er zijn meerdere manieren om een patiënt van een ‘nieuwe heup’, of liever gezegd een heupprothese te voorzien. Meestal worden heupen vervangen via de ‘achterste’ of ‘zijwaartse’ benadering. Daarbij ligt de patiënt tijdens de operatie meestal op de zij. Bij de Anterior Supine Intermuscular’ (ASI) methode die ook wel de ‘voorste benadering’ wordt genoemd, ligt de patiënt op de rug. Orthopedisch chirurg Roel de Haan heeft zich samen met zijn collega Hjalmar Meijers en een compleet operatieteam gespecialiseerd in deze ‘voorste benadering’. De patiënten merken de voordelen ervan vooral in de eerste maanden na de operatie. “Ze kunnen in die eerste periode gemakkelijker bukken, hebben minder pijn, hoeven minder lang met krukken te lopen en zijn niet verplicht op hun rug te slapen. Over het algemeen ervaren ze minder afhankelijkheid”, zegt Roel de Haan.

Donderdagavondcolleges: geschikt voor iedereen

Met de Donderdagavondcolleges organiseert Tergooi ieder jaar een reeks van publieksavonden, waar één of meerdere medisch specialisten een lezing geven over een ziekte, aandoening of behandeling. Daarmee slaat Tergooi een brug tussen de laatste medische ontwikkelingen in een bepaald vakgebied en de interesse hiervoor van het publiek. De medisch specialisten leggen complexe onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uit. Specifieke medische kennis is niet nodig om de lezingen te kunnen volgen. Hierdoor zijn de Donderdagavondcolleges geschikt voor iedereen.

Informatie

Donderdagavondcollege ‘Sneller herstel na totale heupprothese via de voorste benadering’

  • Sprekers: Roel de Haan (orthopedisch chirurg) en Jeroen van Dijk (fysiotherapeut)
  • Datum: 4 april 2019
  • Aanvang: 20:00 uur – 21:30 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
  • Locatie: ‘De Wesselzaal’, Tergooi locatie Hilversum
  • Entree: GRATIS
  • Aanmelden: via formulier in agenda van Tergooi

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief