P. Spee

MKA-chirurg

Peter Spee
MKA-chirurg

In Tergooi sinds: 2022

‘Het omarmen van innovaties is heel belangrijk’

“Ik wilde tandarts worden omdat ik graag mensen wilde helpen en het interessant vond om praktisch en technisch bezig te zijn. Tijdens een buitenlandstage van mijn tandheelkundestudie ontdekte ik het specialisme Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en raakte ik erg geïnteresseerd in de combinatie van tandheelkunde en geneeskunde. Daarom besloot ik ook geneeskunde te gaan studeren, zodat ik me uiteindelijk kon specialiseren tot kaakchirurg.

Momenteel werk ik op de polikliniek MKA-chirurgie, waar mijn aandachtsgebieden en specialisaties liggen op het gebied van pre-implantaire chirurgie en implantologie, orthognatische chirurgie (het corrigeren van afwijkingen in de kaakstructuur en de beet) en dento-alveolaire chirurgie (chirurgische behandeling van problemen met de tanden en de omliggende weefsels, met name tandvlees en het kaakbot). Ik geloof dat er twee belangrijke ontwikkelingen zijn binnen deze vakgebieden die zowel mijn werk als mijn patiënten ten goede komen.

Ten eerste is er de ontwikkeling van ‘immediaat implanteren’, waarbij direct na het verwijderen van een tand of kies een implantaat wordt geplaatst. Deze aanpak zorgt voor minder klachten, minder ingrepen en een snellere functionele en esthetische tandvervanging. Daarnaast is er de 3D-planning in de orthognatische chirurgie, die zorgt voor een veel nauwkeurigere planning van kaakverplaatsingen. Dit stelt ons in staat om tijdens de ingreep de planning te volgen en te controleren.

Mijn keuze voor Tergooi komt voort uit de positieve indruk die de regio op mij heeft gemaakt. Bovendien biedt Tergooi MC ruimte voor mijn ambities op het gebied van implantologie en orthognatische chirurgie. Mijn hoop voor de komende jaren bij Tergooi is om in een prettige werkomgeving kwalitatief hoogwaardige zorg aan mijn patiënten te bieden en mijn vakinhoudelijke kennis verder te ontwikkelen.”

Aandachtsgebieden
  • Pre-implantaire chirurgie
  • Implantologie
  • Orthognatische chirurgie
  • Dento-alveolaire chirurgie
Bijzonderheden
  • Naast zijn werk in Tergooi MC heeft Peter Spee ook een vaste aanstelling bij Amsterdam UMC.
  • Hij is betrokken bij verschillende vakgerelateerde activiteiten, waaronder het begeleiden van de stage pre-implantologische chirurgie en implantologie voor de specialistenopleiding MKA-chirurgie.
  • Hij werkt samen met restauratief tandarts Alwin van Daelen voor een tandartspraktijk, waar hij als implantoloog patiënten met complexe esthetische casuistiek behandelt.