K. Treskes

Traumachirurg

Dr. Kaij Treskes
Traumachirurg

In Tergooi sinds: 2023
BIG-Number: 89914457901

‘Shared decision making’

Naast de fascinatie voor wat er technisch mogelijk is binnen de chirurgie, blijf ik er een uitdaging in vinden om op de patiënt gerichte besluitvorming toe te passen. Naast de vaak multidisciplinaire aanpak bij het maken van een behandelplan moet op de eerste plaats ook de patiënt en familie goed geïnformeerd zijn en in staat zijn om samen een beslissing te kunnen nemen over een behandeling.

Omdat zowel jonge als ook meer kwetsbare oudere patiënten in aanraking komen met de traumachirurgie kunnen de overwegingen uiteenlopend zijn en moeten er beslissingen op maat gemaakt worden. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen is het van belang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en deze ook kritisch te kunnen bekijken. Met een wetenschappelijke opleiding tot chirurg, een promotietraject en een duidelijke ‘drive’ om de zorg te blijven te verbeteren kan ik hier goed aan voldoen.

Aandachtsgebieden

  • Traumachirurgie

Bijzonderheden

  • Kaij Treskes volgde zijn opleiding tot traumachirurg aan het Amsterdam UMC, OLVG, Gelre ziekenhuizen en het Tygerberg hospital in Kaapstad.
  • Hij is gepromoveerd op beeldvorming bij ernstig gewonde patiënten en ontving voor zijn proefschrift over dit onderwerp een prijs van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie.
  • Hij geeft naast het klinische opleiden in Tergooi MC ook onderwijs aan het Amsterdam UMC over traumachirurgie aan medisch studenten.
  • Hij Is NVT gecertificeerd traumachirurg (Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie).