H.J. de Graaff

Longarts

Hjalmar de Graaff
Longarts

In Tergooi sinds: 2024

“Zorg dragen voor iemands gezondheid zie ik als een grote verantwoordelijkheid.”

Mijn motivatie om arts te worden ontstond al op jonge leeftijd door mijn fascinatie voor het menselijk lichaam. Het is een doel dat ik altijd voor ogen heb gehouden. De keuze voor longgeneeskunde kwam voort uit mijn ervaring als jonge arts-assistent, waar ik de combinatie van denken en doen bijzonder aantrekkelijk vond. De thoracale oncologie, in het bijzonder, gaf mij het gevoel dat ik een waardevolle bijdrage kon leveren aan de gezondheid van mijn patiënten, wat ik als een grote verantwoordelijkheid beschouw.

Binnen mijn vakgebied zie ik belangrijke ontwikkelingen die grote invloed hebben op zowel mijn werk als de behandeling van mijn patiënten. Denk hierbij aan de opkomst van immuuntherapie en TKI-tabletten in de thoracale oncologie. Deze nieuwe behandelingen bieden hoop en maatwerk voor patiënten. Hierdoor kunnen we veel meer behandelopties aanbieden dan enkele jaren geleden. Deze vooruitgang betekent dat we een veel persoonlijker behandelplan kunnen opstellen, wat de overlevingskansen en levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk kan verbeteren.

Aandachtsgebieden

  • Thoracale oncologie en endo-echografie.
  • Plaatsing van een IPC (thoracale verblijfsdrain.

Bijzonderheden

  • Hjalmar werkte eerder als ANIOS bij de cardiothoracale chirurgie in het OLVG Amsterdam en als ANIOS longgeneeskunde in NWZ Alkmaar. Zijn opleiding tot longarts voltooide hij deels in het OLVG Amsterdam, het AUMC en het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis.
  • Hij draagt veel bij aan wetenschappelijk onderzoek, vooral op het gebied van thoracale oncologie.
  • Ook is hij actief lid van de NVALT-werkgroep voor de DLCA-L, waarbij hij bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor longkankerpatiënten door middel van dataverzameling en analyse.