Dr. M. van Nuland

Ziekenhuisapotheker

Dr. Merel van Nuland
Ziekenhuisapotheker

In Tergooi sinds: 2019

‘Gepersonaliseerde farmaceutische zorg voor elke patiënt’.

Als ziekenhuisapotheker wil ik bijdragen aan de optimale behandeling met geneesmiddelen afgestemd op elke individuele patiënt. Deze zorg kunnen we leveren als geneesmiddelexperts van het ziekenhuis. Het mooie van ons vak is dat we onze expertise over de hele breedte van de organisatie kunnen uitvoeren. Daarbij werken we samen met alle specialismen.

Het geeft mij energie om artsen, verpleegkundigen en patiënten te kunnen helpen met farmacologische vragen. Door de grote diversiteit aan vragen blijft ons werk interessant en gevarieerd. Denk hierbij aan toxicologie, medicatiebewaking, het klaarmaken en toedienen van geneesmiddelen, geneesmiddelconcentraties meten in het bloed, deelname aan patiëntbesprekingen etc.

Binnen Tergooi MC houd ik me bezig met verschillende taken, zoals oncologie, klinische farmacologie en wetenschappelijk onderzoek. Als klinische farmacoloog probeer ik onderzoek te vertalen naar de kliniek en andersom. Daarnaast zet ik me in voor wetenschappelijk onderzoek, om behandelingen in de toekomst nóg verder te verbeteren.

Aandachtgebieden

  • Oncologie
  • Klinische farmacologie
  • Wetenschappelijk onderzoek

Bijzonderheden

  • In januari 2020 promoveerde Merel van Nuland op haar proefschrift getiteld: ‘Clinical pharmacology of anti-hormonal drugs and gemcitabine in oncology: Bioanalysis – Therapeutic drug monitoring – Microdosing’. In haar promotieonderzoek beschrijft ze analysemethoden en klinische studies om de zorg rondom patiënten met prostaat- en borstkanker te verbeteren.
  • Sinds 2018 is ze geregistreerd als klinisch farmacoloog.