L.M. Romeijn

Internist - vasculair geneeskundige

Like Romeijn
Internist - vasculair geneeskundige

In Tergooi sinds: 2024

‘Als ik het verschil kan maken voor een patiënt dan voelt dat geweldig. Dat is waar ik het voor doe.’

Als internist-vasculaire geneeskunde houd ik me bezig met problemen rondom bloedvaten zoals stollingsproblemen en bindweefselziekten. Maar ook met hypertensie, diabetes en (het helpen voorkomen van) hart- en vaatzieken. Omdat bloedvaten door het hele lijf voorkomen en overal problemen kunnen veroorzaken, is een brede kijk op mensen en hun klachten belangrijk. Dit maakt ook dat er vaak samenwerking is met andere specialisten zoals de cardioloog, de neuroloog en de vaatchirurg.

Mijn andere bijzondere interesse binnen de interne geneeskunde gaat uit naar endocrinologische aandoeningen. Dat zijn problemen die te maken hebben met hormonen en hun regelsystemen (zoals de schildklier en diabetes). In de dagelijkse patiëntenzorg vind ik het belangrijk om het hele vakgebied van de interne geneeskunde te blijven overzien, dus ik zie graag veel verschillende mensen met uiteenlopende problemen. Geen consult is hetzelfde, dat maakt het leuk. In goed overleg wil ik mensen graag begeleiden van onderzoeken naar diagnose en behandeling. Waar nodig met medicijnen, maar waar mogelijk door leefstijladvies en volgens de laatste inzichten. Afstemming op de individuele patiënt en goede communicatie vind ik hierbij heel belangrijk. Ik maak altijd tijd voor extra vragen of uitleg als dat nodig is. Mijn achtergrond als arts op de Spoedeisende Hulp maakt dat ik ook daar met plezier werk. Bij soms klein leed maar soms ook bij een ernstige ziekte.

Als patiënten tevreden zijn, weten dat hun klachten serieus worden genomen en ik het verschil kan maken voelt dat geweldig. Mijn hart ligt echt bij het contact met patiënten en dit maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. In het ziekenhuis ben ik een verbinder. Ik houd van een gemoedelijke laagdrempelige sfeer, korte lijnen met een goede samenwerking. Dit is ook van belang voor mijn vakgebied. Dat Tergooi MC een opleidingsziekenhuis is zorgt voor een extra dimensie van het werken als internist. Samenwerken met jonge, enthousiaste artsen geeft frisse nieuwe energie. Het overdragen van ons fantastische vak is ook steeds belangrijker aan het worden.

Aandachtsgebieden

  • Vasculaire geneeskunde
  • Cardiovasculair risicomanagement en (anti-)stolling
  • Diabetes mellitus
  • Endocrinologie