Groene daken

Waternet subsidie sedumdaken

Groene daken voor verbinding met de natuur

Tergooi MC biedt zijn patiënten een ‘helende omgeving’. Door uitstekende medische zorg en uitgebreide service, maar ook door de natuur zijn helende werk te laten doen. Een groene omgeving helpt: patiënten voelen zich fysiek en mentaal beter, het helpt bij hun herstel. Daarom willen we graag onze daken groen inrichten met sedumbeplanting.

 

Ons nieuwe ziekenhuis staat midden in de bosrijke omgeving van Monnikenberg. In zes patio’s laten we drie kenmerkende landschappen van de Utrechtse Heuvelrug terugkomen. Groene daken zijn onze derde troef. Als onze daken zijn bedekt met het sedum-vetplantje, hebben patiënten, bezoekers en medewerkers vanuit onze gebouwen altijd zicht op groen. Liggend in je ziekenhuisbed roept sprankelend groen nu eenmaal een andere emotie op dan reguliere grijze dakbedekking.

Op de hoge daken plaatsen we zonnepanelen. De sedumdaken stimuleren ook de biodiversiteit en houden regenwater vast. Dat is goed voor het milieu. Dit past bij het nieuwe Tergooi MC dat modern, groen en duurzaam ontworpen is. Het gaat om een oppervlakte van circa 2.800 m2. Dat zijn veel vierkante meters.