Instemming

borgstelling nieuwbouw

15 juli 2019

Gemeenteraad Hilversum stemt in met borgstelling nieuwbouw Tergooi

De gemeenteraad van Hilversum vindt het goed dat de gemeente voor maximaal 10 miljoen euro borg staat voor een lening die ziekenhuis Tergooi bij banken afsluit om nieuwbouw in Hilversum te financieren.

 

Hiermee ’geeft Hilversum niet alleen financieel steun, maar maken we ook zichtbaar dat de gemeente de versnelde nieuwbouw van het ziekenhuis van harte ondersteunt’, zegt wethouder Karin Walters (financiën, zorg) in een persbericht.

Al in april stond het college positief tegenover het verzoek van Tergooi om een borgstelling. Nu ook de raad instemt, is voldaan aan en belangrijke voorwaarde voor de financiering van het nieuwe ziekenhuis. Er zou in twee fases worden gebouwd, maar in februari koos Tergooi voor nieuwbouw in één keer – dat gaat sneller en is iets goedkoper.

Daarvoor was van ABN Amro en ING een extra lening van 40 miljoen euro nodig. In dat kader vroeg Tergooi om de borgstelling. De gemeente heeft laten onderzoeken welke risico’s er zijn en of zo’n borg ongeoorloofde staatssteun zou zijn.


Dit artikel verscheen op 14 juli 2019 in de Gooi en Eemlander en is geschreven door Ronald Frisart.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief