Dress Red Day 2019

Dag van vrouwenhart

19 augustus 2019

Cardiologen Colette Saraber en Karin Arkenbout doen hartrisicochecks in de Groene Kas

Dress Red Day 2019 in Tergooi op maandag 30 september

Signalen dat er iets mis is met het hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Wist u dat hartziekten de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen zijn? Om de kennis rondom dit onderwerp te vergroten geeft Tergooi op maandag 30 september een speciale invulling aan Dress Red Day, de dag waarop ieder jaar het vrouwenhart centraal staat.

 

Op maandag 30 september staat de afdeling cardiologie van Tergooi uitgebreid stil bij hartziekten bij vrouwen. In de ochtend geven interventiecardioloog Karin Arkenbout en gynaecoloog Corry de Koning een lezing. In de middag vinden hartrisicochecks plaats. Ook kunt u een rondleiding door een reuzenhart krijgen!

[1] Lezing door interventiecardioloog Karin Arkenbout en gynaecoloog Corry de Koning (volgeboekt)

Om 10:30 uur in de Gehoorzaal van Tergooi locatie Blaricum

Wat zijn nu precies de symptomen van een hartaanval bij vrouwen? Daarover vertelt interventiecardioloog Karin Arkenbout in een boeiende presentatie. Hartklachten bij vrouwen openbaren zich vaak op een latere leeftijd dan bij mannen. Welke rol speelt de overgang bij het ontstaan van hartziekten bij vrouwen? Gynaecoloog Corry de Koning, werkzaam in Tergooi, geeft een lezing over dit onderwerp.


[2] Aansluitend: speciale kennismarkt voor het vrouwenhart

Om 11:30 uur tot 12:30 uur in de Gehoorzaal van Tergooi locatie Blaricum

Direct na afloop van de lezingen wordt de Gehoorzaal omgetoverd in een marktplein met kraampjes waar het vrouwenhart centraal staat.

  • Een vraag aan interventiecardioloog Karin Arkenbout? Stap op haar af en vraag het haar. Ook gynaecoloog Corry de Koning geeft graag antwoord op uw vragen.
  • Een vraag over de juiste voeding voor een gezond hart? Speciaal hiervoor is een kraampje met diëtist Anja Grimmelius die u graag verder helpt.
  • Iedereen weet dat roken niet goed is voor je hart. Longverpleegkundige Ditta Roukens heeft al honderden mensen succesvol laten stoppen. Zij vertelt er graag meer over en zet u op het juiste spoor.
  • Zou u graag meer bewegen voor uw hart maar ondervindt u hierbij hinder? Fysiotherapeut Alissa de Haan zoekt samen met u naar een oplossing om toch weer in beweging te komen.
  • Wel zin om te sporten maar is een sportschool niets voor u? Praat dan eens met leefstijlcoach Marjolein van Driel. Zij organiseert Slow Sports: lekker bewegen in de buitenlucht op de hei in Bussum samen met een leuke groep. Kom langs voor meer informatie en schrijf u in voor de gratis proefles!

[3] Hartrisicocheck + advies door cardiologen Arkenbout en Saraber (volgeboekt)

Van 14:00 tot 16:00 uur in de Groene Kas van Tergooi locatie Blaricum

Maak nu direct een afspraak voor een hartrisicocheck. Eerst meten de verpleegkundigen van cardiologie uw bloeddruk, cholesterol- en bloedsuikerwaarden. Daarnaast wordt uw BMI-waarde berekend. Na afloop bespreken cardiologen Colette Saraber en Karin Arkenbout met u de resultaten en geven u een gezondheidsadvies. Het aantal plaatsen is beperkt.

  • In de Groene Kas bij de hoofdingang Tergooi locatie Blaricum.
  • Vanaf 14:00 uur tot 16:00 uur.
  • Uitsluitend voor vrouwen

[4] Rondleiding door het reuzenhart naast de Groene Kas

Van 14:00 tot 16:00 naast de Groene Kas van Tergooi locatie Blaricum

Altijd willen weten hoe een hart er van binnen uitziet? Kom dan langs voor een rondleiding door een reuzenhart van zes meter breed en zes meter diep! Samen met een verpleegkundige stapt u het hart binnen voor een korte tocht waarbij uw technische kennis over het hart wordt bijgespijkerd. Vooraf aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon langskomen voor deze rondleiding.


Negen tips voor een gezonder vrouwenhart!

Op maandag 30 september stond de afdeling cardiologie van Tergooi tijdens Dress Red Day 2019 uitgebreid stil bij hartziekten bij vrouwen. Na afloop gaven de hoofdrolspelers van deze bijzondere dag negen tips voor een gezonder vrouwenhart.

Negen tips voor een gezonder vrouwenhart!

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief