S.L. Brinckman

Interventiecardioloog

Stijn Brinckman
Interventiecardioloog

In Tergooi sinds: 2014 
BIG-Number: 59048997501

‘Interventiecardiologie ontwikkelen tot belangrijke regionale pijler’

‘Gedurende een periode van zes jaar werkte ik in een academisch ziekenhuis. Aandacht voor patiënttevredenheid en -gemak vind ik belangrijk. Mijn specialisme is interventiecardiologie omdat deze korte behandelingen vaak snel en goed resultaat geven. Daarnaast is het een zeer technisch beroep dat een grote handvaardigheid vereist.

Cardiologie gaat helemaal en alleen over het hart, voor mij het mooiste orgaan van het menselijk lichaam. Er komen veel verschillende hartziekten voor, soms levensbedreigend.

Ik koos voor Tergooi MC omdat het een middelgroot ziekenhuis is, op een prachtige locatie in Nederland en ook omdat ik mijzelf hier nog veel verder kan ontwikkelen in mijn vak. Zo heb ik een focus om samen met mijn collega’s van het katheterisatieteam interventiecardiologie in dit ziekenhuis verder te ontwikkelen. We dotteren ook mensen met sterk verkalkte bloedvaten en met speciale technieken weten we afgesloten bloedvaten weer te openen. Onze ambitie is om de interventiecardiologie binnen Tergooi MC tot een belangrijke pijler te maken voor alle patiënten met hartproblemen in de Gooi en Vechtstreek. In mijn vrije tijd sport ik verder fanatiek.’

Aandachtsgebied

  • Interventiecardiologie

Bijzonderheden

  • Stijn Brinckman werkte voor Tergooi MC in het Sint Elisabeth Hospitaal in Curaçao, het OLVG / VUmc in Amsterdam en in Benidorm Spanje.
  • Hij introduceerde dotteren via de pols in VUmc.
  • Hij stond aan de basis CT hartprogramma VUmc.