Een piano

in Tergooi

27 september 2019

Sebastiaan van Delft en Eva van de Poll

Nieuwe tweedehands piano in de hal van Tergooi

Sinds vandaag staat er weer een goed gestemde piano in de hal van Tergooi in Hilversum. Vanmiddag werd de piano feestelijk ingewijd door pianist Sebastiaan van Delft en celliste Eva van de Poll.

 

Dankzij een gift van 1500 euro van Rotary Bussum en steun van De Pianowinkel uit Bussum hebben we nu dit mooie tweedehands instrument. De oude piano kon niet meer gestemd worden. De nieuwe piano heeft zelfs wieltjes eronder, zodat hij ook naar de IC en de verpleegafdelingen gereden kan worden.

Christine van den End, geestelijk verzorger en predikant in Tergooi en lid van de Werkgroep ’Muziek in Tergooi’ heeft zich voor de komst van de piano ingezet. ”We merken dat muziek een taal spreekt die heel heilzaam is voor patiënten. Wat belangrijk is in goede zorg, is dat niet alleen de lichamelijke pijn en moeite worden gezien, maar ook alles wat daarin meekomt. Muziek kan daar een belangrijke rol in spelen.”

De werkgroep ’Muziek in Tergooi’ (bestaande uit medewerkers van de afdelingen intensive care en geestelijke verzorging, ondersteund door de stichting Vrienden van Tergooi donateurs) wil graag muziek aan patiënten aanbieden. Omdat de bekostiging daarvan niet uit de zorgbudgetten kan, probeert de werkgroep dit via fondsen en giften van particulieren toch voor elkaar te krijgen.

Wilt u ook doneren voor muziek? Dat kan via het donatieformulier.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief