Live vragenuurtje

over hormoontherapie

16 oktober 2019

Live vragenuurtje met Ellen Pompe over hormoontherapie

Aanstaande vrijdag 18 oktober om 12:30 uur organiseert Borstkankervereniging Nederland een live uitzending op Facebook over hormoontherapie.
Vanuit het Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker beantwoorden Ellen Pompe, verpleegkundig specialist mammacentrum/oncologie van Tergooi en ervaringsdeskundige Ingeborg Lups-Dijkema vragen over hormoontherapie. Zij zullen ook tips geven voor het beter kunnen omgaan met een bijwerking en je eventueel voorzien van (schriftelijke) informatie of verwijzingen.

Ellen PompeHormoontherapie

Veel borstkankerpatiënten krijgen aanvullend op een operatie en andere behandelingen hormoontherapie. Hormoontherapie wordt voor vijf tot tien jaar voorgeschreven en kan vervelende bijwerkingen veroorzaken zoals overgangsklachten, vermoeidheid, gewichtstoename en slaapstoornissen. Of je die bijwerkingen krijgt en hoe ernstig die zijn is voor ieder persoon verschillend. Toch is de therapie er niet voor niets. het kan namelijk de kans op terugkeer van borstkanker verkleinen. Het is lastig om een goed beeld te krijgen van de voor- en nadelen van hormoontherapie. Bovendien weet je van tevoren niet welke bijwerkingen je zult krijgen.

Ellen Pompe

Ellen Pompe werkt sinds 2008 in Tergooi, eerst als oncologieverpleegkundige op de oncologieafdeling en poli oncologie. In 2014 heeft zij de masteropleiding tot verpleegkundig specialist afgerond. Een verpleegkundig specialist (VS) voert naast verpleegkundige ook medische taken uit. Vanaf 2015 werkt Ellen op het Mammacentrum. Daar ziet zij vooral patiënten bij de diagnose en later bij de nacontroles. Veel patiënten zijn dan net begonnen met de hormoontherapie.

Heb je al een vraag?

Stuur die dan naar

De uitzending begint 18 oktober om 12:30 uur, op de Facebookpagina van BVN.

Live vragenuurtje hormoontherapie

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief