Ondertekening

aannemingsovereenkomst

21 oktober 2019

Ondertekening aannemingsovereenkomst tussen BAM en Tergooi
Janneke Brink (lid raad van bestuur Tergooi), Eric Moleman (BAM) en Hans den Hollander (voorzitter raad van bestuur Tergooi) ondertekenen de aannemingsovereenkomst

Ondertekening aannemingsovereenkomst

Op maandag 21 oktober hebben Tergooi en BAM de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum ondertekend.

 

BAM Bouw en Techniek realiseert totaal huisvestingsoplossingen. Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep bieden zij een totaalaanbod, van planvorming en bouw tot langdurige exploitatie en onderhoud. Eerder realiseerden zij onder meer de nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam, het Zaans Medisch Centrum in Zaanstad en het Isala Ziekenhuis in Zwolle.

De eerste paal van Tergooi werd op 30 september in de grond geboord. Op het terrein van Tergooi in Hilversum komt een geheel nieuw ziekenhuis. Daar worden vanaf eind 2022 de huidige locaties van Blaricum en Hilversum geconcentreerd. Het betreft alle acute, complexe en intensieve zorgfuncties – zoals spoedeisende hulp (SEH), operatiekamers, intensive care, radiologie, dialyse, endoscopie en dagbehandeling – de kliniek en een groot deel van de poliklinieken. In een apart nevengebouw komen de kantoren voor de stafafdelingen en poliklinische zorg van  de specialismen dermatologie, kaakchirurgie, keel-, neus- en oorheelkunde, plastische chirurgie en oogheelkunde.

Daarnaast maken we blijvend gebruik van het jongste deel van het huidige gebouw in Hilversum: de in de jaren 90 gebouwde, gele vleugels met verpleegafdelingen. Daarin worden onder meer de laboratoria en facilitaire voorzieningen ondergebracht. Ook wordt dicht bij de nieuwe hoofdentree een parkeergebouw gerealiseerd, waarmee nagenoeg alle auto’s uit het zicht verdwijnen.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief