H.M. Teijgeler

Traumachirurg

Michiel Teijgeler
Traumachirurg

In Tergooi sinds: 2012
BIG-Number: 49057646901

‘Een goed chirurgisch team’

‘De ontwikkelingen binnen de traumachirurgie gaan snel. Nieuwe technieken en nieuwe materialen verschijnen op de markt. Het spreekt vanzelf dat ik als chirurg met aandachtsgebied traumachirurgie deze ontwikkelingen nauwgezet volg. Mijn patiënten kunnen erop vertrouwen dat ze geholpen worden volgens de nieuwste inzichten.

Een traumachirurg is binnen het ziekenhuis geen solist. Hij werkt nauw samen met andere medisch specialisten, maar bijvoorbeeld ook met fysiotherapeuten. Veel patiënten moeten na een trauma een tijdje revalideren voor ze weer goed functioneren. Door met alle disciplines goed samen te werken is de kans op een goed eindresultaat het grootst.

Als traumachirurg weet je aan het begin van de dag niet precies welke operaties je op die dag zult doen. Deze acute kant van mijn vak spreekt me aan. Maar naast mensen die met acute trauma’s binnenkomen, behandelen we ook veel patiënten die tevoren gepland zijn. Ik vind het mooi samen met patiënten het uiteindelijk doel van de behandeling bepalen en samen die weg te bewandelen. Dat slaagt alleen als het contact tussen de dokter en patiënt goed is. Ook dat is een aantrekkelijke kant van mijn vak.

We hebben een goed chirurgisch team. Iedereen in de regio die goede traumachirurgische zorg nodig heeft, kan hiervoor terecht in Tergooi MC.’

Aandachtsgebieden

  • Traumachirurgie

Bijzonderheden

  • Michiel Teijgeler volgde na zijn opleiding tot chirurg in het Medisch Centrum Alkmaar een vervolgopleiding traumatologie (CHIVO) in het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.
  • Hij is gecertificeerd NVT traumachirurg.