Huidkankerdag

dermatologen in actie

15 juni 2018

Dermatologen van Tergooi in actie tijdens Nationale Huidkankerdag
Bij acht mensen constateerden de dermatologen van Tergooi actinische keratose.

Dermatologen van Tergooi in actie tijdens Nationale Huidkankerdag

Afgelopen zaterdag was het Nationale Huidkankerdag. Voor het team van de afdeling Dermatologie van Tergooi was dit opnieuw aanleiding om op de Kerkbrink in het centrum van Hilversum voorlichting te geven over deze ziekte. Ook controleerden dermatologen mensen uit het publiek op huidkanker of een voorstadium daarvan. Ze controleerden 48 mensen en acht van hen kregen de raad zich te melden bij hun huisarts.

 

In de Gooi en Vechtstreek stijgt het aantal mensen bij wie huidkanker voorkomt. Vaak ligt de oorzaak in de UV-straling in zonlicht die huidcellen kan beschadigen. Daarom is het belangrijk om goed beschermd de zon in te gaan en eventuele symptomen vroeg te signaleren. Deze controle kunnen mensen zelf doen, afgelopen zaterdag deden de artsen van de afdeling Dermatologie van Tergooi het op de Kerkbrink. Omdat het aantal plaatsen beperkt was, konden mensen een controle reserveren via deze website. Alle beschikbare plekken waren volgeboekt.

Bij acht mensen constateerden de dermatologen van Tergooi actinische keratose. Dit is een goedaardige huidaandoening die veroorzaakt wordt door te veel zonlicht op de huid. Omdat de aandoening kan leiden tot huidkanker, is het in veel gevallen goed deze plekjes te behandelen. Daarom kregen deze acht mensen het advies zich te melden bij hun huisarts. Veel mensen die geen afspraak hadden voor huidcontrole, kregen mondelinge en schriftelijke informatie over zonbescherming.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief