Serge van Ruth

veilig in de zon tips

15 mei 2019

Dermatoloog Serge van Ruth geeft tips om veilig de zon in te gaan

Volgens cijfers van Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) behandelen dermatologen jaarlijks ongeveer 50.000 huidtumoren, groeit het aantal huidkankergevallen nog elk jaar en krijgt 1 op de 5 Nederlanders te maken met huidkanker. Terwijl huidkanker deels te voorkomen en vroeg te signaleren is. Wij vroegen het dermatoloog Serge van Ruth.

 

Wie een plekje ontdekt op de huid en dat niet vertrouwt, kan dit in eerste instantie door de huisarts laten beoordelen. Die kan eventueel besluiten dat een verwijzing naar een dermatoloog nodig is. Hoe kan je de kans dat je huidkanker krijgt verkleinen? Wij vroegen het Serge van Ruth, dermatoloog in Tergooi. Hij weet als geen ander welke schade zon kan aanbrengen aan de huid. In deze video legt hij uit waar je op moet letten als je de zon ingaat.

Niet iedereen is zich bewust van de risico’s van de zon en wat er tegen te doen is. “De huid beschermen tegen de zon is niet heel ingewikkeld. Het moet wel even in je systeem. Door mensen daarop te attenderen en door ze te voorzien van praktische informatie hopen we als dermatologen te kunnen bijdragen aan meer bewustwording. Dat is hard nodig. In onze regio zien mensen namelijk veel zon. Huidkanker komt hier bovengemiddeld vaak voor”, vertelt dermatoloog Serge van Ruth.

Onbeschermde blootstelling aan zon kan namelijk leiden tot huidkanker. Volgens cijfers van Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) behandelen dermatologen jaarlijks ongeveer 50.000 huidtumoren, groeit het aantal huidkankergevallen nog elk jaar en krijgt 1 op de 5 Nederlanders te maken met huidkanker.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief