Tergooi MC heeft ANBI-status

ANBI-status Tergooi MC

Stichting Tergooi MC wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat is aantrekkelijk voor donateurs omdat giften aan een instelling met ANBI-status belastingvoordeel kunnen opleveren. Dit geldt zowel voor losse als periodieke giften. De instelling zelf betaalt ook geen erf- of schenkbelasting. Stichting Tergooi MC is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder KvK nummer 32112124 en RSIN 817009085.

Naam en bezoekadres

Stichting Tergooi MC
Laan van Tergooi 2
1212 VG Hilversum

Concernbeschrijving

Tergooi MC is een regionaal ziekenhuis met een focus op acute klinische zorg voor de regio Gooi en Vechtstreek. Het nieuwe, compacte ziekenhuis, gelegen in een groene omgeving, is recent geopend. Tergooi MC speelt een centrale rol binnen het zorgnetwerk van de regio, met Hilversum als locatie en Gooi en Vechtstreek als adherentiegebied, tussen steden als Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Almere. De locatie in Blaricum zal naar verwachting op 17 juli 2023 worden geopend als Regionaal Medisch Centrum (RMC). Hier worden spreekuren gehouden voor Gynaecologie, Neurologie, Cardiologie, Dermatologie en KNO. Daarnaast kunnen patiënten in Blaricum terecht voor bloedafname en echografie. In Weesp is sinds mei 2019 een eerste regionaal medisch centrum gevestigd.

Gezien onze populatie, die voornamelijk bestaat uit ouderen, hebben we in de regio te maken met veel co-morbiditeit. Zelfs voor relatief laag-complexe zorg is een breder scala aan behandelingen nodig dan in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC), bijvoorbeeld de aanwezigheid van een IC. In overeenstemming met de regionale populatie en de samenhangende (verwachte) zorgvraag, hebben wij drie inhoudelijke speerpunten: ouderenzorg, oncologie en hart- en vaatziekten. Onze 2.603 medewerkers en ruim 200 medisch specialisten zetten zich dagelijks in om de best mogelijke zorg te bieden.

ANBI gegevens

Stichting Tergooi MC publiceert in het kader van de nieuwe ANBI-regeling de volgende gegevens:

o    De honorering wordt vastgesteld met inachtneming van het hieromtrent bepaalde in de Beloningscode Bestuurders Zorg van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen, dan wel het omtrent dit onderwerp bepaalde in de van tijd tot tijd geldende wet-en regelgeving.

  • Beloningsbeleid medewerkers

o    Medewerkers in dienst van Tergooi MC vallen onder de cao Ziekenhuizen

ANBI-status Stichting Vrienden Tergooi MC

De Stichting Vrienden Tergooi MC heeft eveneens de ANBI-status en is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder KvK nummer 41194534 en RSIN 803885829.