H. Visser

Gynaecoloog

Harry Visser
Gynaecoloog

In Tergooi sinds: 2006
BIG-Number: 19042678501

‘Patiënten op hun gemak stellen’

‘Een goed gesprek is misschien wel het meest belangrijke in het werk van een gynaecoloog. Patiënten hebben vaak een bepaalde schroom. Ik vind het belangrijk hen zo op hun gemak te stellen dat ze over die drempel heen kunnen stappen. Het winnen van het vertrouwen van de patiënt is dan ook essentieel. Het is de bedoeling dat zij zich vrij voelt om alles te vragen, zonder geremd te worden door schaamte.

De diversiteit binnen de gynaecologie spreekt mij erg aan. Je bent praktisch bezig op de verlos- en operatieafdeling. Op de polikliniek meer beschouwend als het bijvoorbeeld gaat om hormonale- of psychosociale problemen. De hulp bij de geboorte van een kind is vaak spoedeisend, je moet dan goed met stress kunnen omgaan.

Maar er zijn ook patiënten met bijvoorbeeld seksuele problemen, iets dat absoluut niet acuut is en waarbij een goede gesprekstechniek er veel meer toe doet.

De verloskunde vind ik een mooi onderdeel van mijn vak. Ik blijf het bijzonder vinden om zo’n intiem moment in het leven van een vrouw mee te mogen maken. Ook het bijstaan van partners met een onvervulde kinderwens geeft mij veel voldoening.’

Aandachtsgebied

  • Verloskunde en Voortplantingsgeneeskunde (met name mannelijke subfertiliteit)

Bijzonderheden

  • Harry Visser schreef een onderzoeksprotocol voor Testiculaire Sperma Extractie (TESE), dat als doel heeft zaadcellen te vinden in de testikels van onvruchtbare mannen.
  • Hij deed na zijn specialisatie een fellowship voortplantingsgeneeskunde.